Syntrus Achmea RE&F en Keystone akkoord over 328 woningen in Cartesiusdriehoek in Utrecht

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Keystone Vastgoed hebben een akkoord bereikt over de realisatie van 328 woningen in de Cartesiusdriehoek in Utrecht. Beide partijen hebben de afspraak vandaag bekrachtigd op de Provada in Amsterdam. Syntrus Achmea RE&F verwerft de woningen namens een van zijn institutionele opdrachtgevers.

De 328 appartementen worden gebouwd in twee blokken van 248 en 80 woningen. Passend in de ambitie om het huidige bedrijventerrein duurzaam te herontwikkelen, wordt de parkeerruimte voor auto’s beperkt tot 64 plaatsen. Daarnaast zijn voor de bewoners deelauto’s beschikbaar. Ook komen er ruim 1000 parkeerplekken voor fietsen. De oplevering van de woningen staat gepland in 2021/2022.

De twee blokken krijgen de namen ‘Spoorblok’ en ‘Solitair’. Het ontwerp van het Spoorblok is van OPL Architecten in Utrecht en bestaat uit 7 subblokken, gelegen op de ondergrondse parkeerbak (auto’s en fietsen) met daarop een binnentuin.

Het ontwerp van Solitair is van het Deense architectenbureau CCO. Het is een speels rond gebouw, met mogelijkheden voor ontmoetingen (tuin en galerijen) in de binnencirkel en aan de buitenzijde balkons met uitzicht op de omgeving.

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/akkoord-over-acquisitie-328-woningen-utrecht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?