Een variatie aan nieuwe woningen in het Oosterparkkwartier Groningen

0

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen gaat 119 woningen in het Oosterparkkwartier in Groningen ontwikkelen. Tijdens vastgoedbeurs Provada tekenden Jaap Haks als hoofd grondzaken namens de gemeente Groningen en algemeen directeur Alfred Bolks voor de samenwerking.

De bekende Groningse Oosterparkbuurt krijgt er een mooi nieuw gedeelte bij. Er komen 119 grondgebonden stadswoningen in allerlei variaties, zowel aan het park als aan het water. Een deel van deze woningen wordt als huurwoning aangeboden via het deze week gelanceerde eigen VanWonen Woningfonds.

Stijl van Berlage
Algemeen directeur Alfred Bolks: “Het ontwerp van de woningen sluit heel goed aan bij de bestaande bouw, die grotendeels in de stijl van Berlage is gebouwd. Veel van zijn kenmerken komen ook terug in het ontwerp van de nieuwe woningen. De verkoop van de woningen is inmiddels gestart en de animo is groot. Wij verwachten dat we in november 2019 kunnen starten met de bouw”.

Over VanWonen
VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Onze aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt. Zij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Naast de activiteiten op de koopmarkt ontwikkelen en verhuren zij ook huurwoningen. Dat doen ze vanuit een eigen Woningfonds. Ze spelen hiermee in op de groeiende behoefte in Nederland naar (middendure) huurwoningen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?