Gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen start woningfonds voor huurwoningen

0

Op de Provada heeft VanWonen, gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland, haar Woningfonds gelanceerd. Daarmee wil VanWonen niet alleen koopwoningen bieden, maar ook huurwoningen.

Met het Woningfonds richt VanWonen zich op de markt voor middendure huur. “Het streven is om met ons woningfonds huurwoningen te ontwikkelen voor een groeiende groep mensen in het middensegment waar op dit moment onvoldoende aanbod voor is”, aldus Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen. “Exploitatie en beheer houden we dan in eigen hand waardoor we aanwezig blijven in de gebieden waar we werkzaam zijn. Dat sluit naadloos aan bij onze bedrijfsvisie, die we ‘De Nieuwe Stijl VanWonen’ genoemd hebben: wij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt.”

Mix
In het Woningfonds worden huurwoningen ondergebracht, te beginnen met woningen in het Kraanbolwerk in Zwolle. Daarna worden onder andere projecten in Groningen, Hengelo en Nijmegen verwacht. Bolks: “Bij VanWonen vinden mensen altijd een thuis, of ze nu kopen of huren. Wij kijken naar het totale plaatje. Vanuit een visie op een gebied, in relatie tot de omgeving, creëren we leefomgevingen waarin iedereen zich thuis voelt en maken geen onderscheid in koop of huur. Wij gaan en staan altijd voor kwaliteit, van de woningen én de leefomgeving. We geloven in langdurige relaties met onze stakeholders en onze klanten.”

Duurzaamheid in brede zin
VanWonen wil woningen en leefomgevingen realiseren voor een lange periode. Die met minimale aanpassingen ook in de verdere toekomst aan alle wensen en eisen voldoen. Duurzaamheid in de brede zin: in levensduur, met oog voor het klimaat (circulariteit, groen in de omgeving) maar ook sociale duurzaamheid door kansen te creëren voor iedereen.

Over VanWonen
VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan aandacht en de reis die klanten afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal.
Bij VanWonen werken meer dan dertig mensen. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?