BPD en Sprangers trekken samen op in regio Breda

0

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst op PROVADA.

De intentieovereenkomst tussen BPD Ontwikkeling en Sprangers Vastgoedontwikkeling welke vorig jaar tijdens de PROVADA 2017 is ondertekend, is op 6 juni jl. tijdens PROVADA 2018 omgezet in een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen bezitten grondposities in de gemeente Breda en omgeving en hebben overeenstemming bereikt over het gezamenlijk ontwikkelen en realiseren van deze locaties. Partijen beschikken gezamenlijk over specifieke en complementaire kennis en ervaring over het voeren van gebieds- en opstalontwikkeling.

Kansrijke koopwoningmarkt
Voor deze samenwerking zal een aparte entiteit worden opgericht. De samenwerking concentreert zich voornamelijk op het ontwikkelen en realiseren van woningen maar ook het inpassen van commercieel vastgoed en voorzieningen behoren tot de mogelijkheden.
In de hittekaart van BPD lichten in Noord-Brabant vooral de vier steden Breda, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven (en hun omliggende gemeenten) op als kansrijke gemeenten. Van de vier grootste gemeenten in Noord-Brabant kent Breda de hoogste score, kort gevolgd door Eindhoven. Breda is de gemeente met de beste markt voor nieuwbouwkoopwoningen in Noord-Brabant. Vanuit de samenwerking kan op de beoogde locaties worden voldaan aan deze vraag naar nieuwbouwwoningen.

Prominente locaties uitgelicht
Planvorming voor de locaties Heerbaan en Markendaalseweg is al opgepakt met de gemeente. De locatie Markendaalseweg te Breda betreft een grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling op de voormalige Kadaster locatie – een zeer markante en prominente centrumlocatie in Breda. En de binnenstedelijke ontwikkeling aan de Heerbaan, aan de rand van Breda, kan een mooie aanvulling zijn voor de markt van eengezinswoningen en kleinere appartementen.

Over BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van Rabobank. Voor meer informatie: www.bpd.nl

Over Sprangers
Sprangers is een zelfstandige ontwikkelende bouwonderneming met ruim 220 jaar ervaring in utiliteitsbouw en woningbouw en gevestigd in Breda, Delft, Terneuzen en Amsterdam. De dynamische bouwfamilie met een groeiend aantal medewerkers is ijzersterk in reguliere én uitdagende nieuwbouw-, verbouw-, onderhouds- en renovatieprojecten. Sprangers Vastgoedontwikkeling is lid van NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) en houdt zich bezig met het vormgeven van uitdagende ontwikkellocaties vanuit lokale en regionale betrokkenheid en een langetermijnvisie. De bouwopgave die de samenwerking tussen BPD en Sprangers Vastgoedontwikkeling met zich meebrengt, wordt uitgevoerd door Sprangers Bouwbedrijf. Voor meer informatie: www.sprangersvastgoedontwikkeling.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?