ZON lanceert Gasvrij Academy

0

Door de besluitvorming van de regering is de energietransitie in een stroomversnelling gekomen. Het is niet meer de vraag óf, maar hóe Nederland versneld gasvrij verwarmd kan worden. Projectontwikkelaars, bouwbedrijven en installateurs zullen versneld gasvrije woningen moeten opleveren. Uit onderzoek van ZON blijkt bij projectontwikkelaars, corporaties, gebouwbeheerders en gebouweigenaren een grote behoefte te bestaan aan informatie en kennis over de verschillende typen duurzame energie-oplossingen en over de betaalbaarheid en exploitatie van gasvrije oplossingen. Deze onderwerpen, maar ook ‘comfort’, komen aan de orde tijdens de inspiratiesessies, masterclasses en praktijkbezoeken die onderdeel zijn van de vandaag gelanceerde Gasvrij Academy – www.bijzon.nl/academy.

John Braakman, CEO ZON: “Het kennisniveau verschilt per projectontwikkelaar of corporatie, maar dat er behoefte is aan informatie over de technische, organisatorische en financiële mogelijkheden rond gasvrij bouwen staat buiten kijf. Met de ZON Groep zijn wij sinds 2006 actief met het ontwikkelen, realiseren, financieren én langjarig exploiteren van duurzame energieoplossingen. De ervaring en kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan delen we nu via de Gasvrij Academy met de markt.”

Kennisdeling op elk niveau
Uit onderzoek blijkt dat er een grote kennisbehoefte is rond gasvrij bouwen. Het kennisniveau verschilt echter substantieel per bedrijf. Ook liggen de accenten van projectontwikkelaars en corporaties anders. Het lesaanbod van de Gasvrij Academy wordt hier op afgestemd. Voorafgaand aan een inspiratiesessies of masterclass wordt geïnventariseerd wat het kennisniveau van de groep is en op welke problematiek men tijdens de sessie wil inzoomen. Eind september organiseert de Gasvrij Academy centraal in Nederland een seminar waar diverse experts hun kennis op het gebied van gasvrij bouwen delen.

 

Over ZON
De ZON Groep is sinds 2006 actief op het gebied van schaalbare energieoplossingen. ZON, geleid door John Braakman is een zogeheten ESCo, een bedrijf dat duurzame, gasvrije energie-installaties ontwikkelt, realiseert, financiert en exploiteert. ZON werkt met een team van ervaren specialisten aan rendabele en toekomstbestendige duurzame energievoorzieningen voor grootschalige nieuwbouw-, renovatie- en herstructureringsprojecten. Door middel van zonne-energie en lokale aardwarmte voorziet het bedrijf dagelijks duizenden huishoudens van warmte, koude, warm tapwater en groene stroom. Meewind en Greenchoice spraken al eerder hun vertrouwen in ZON uit door een participatie in 2017. ZON behoort tot de top drie in Nederland van de Gasvrije ESCo’s.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?