Drukke eerste dag PROVADA 2018

0

De 14e editie van vastgoedbeurs PROVADA is vandaag begonnen met een big bang. Meer dan 7500 bezoekers passeerden de poorten van de Amsterdamse RAI. Met nog twee dagen voor de boeg lijkt vrijwel zeker dat de historische grens van 25 duizend bezoekers zal worden bereikt.

Vanochtend om 10.00 uur opende Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en Voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), PROVADA officieel. “De stad van de toekomst wordt nú gebouwd, maar grote plannen kosten tijd,” zei hij. “Laten we op PROVADA de horloges gelijk zetten, om de enorme bouwopgave samen op te pakken.”

Het hoofdthema is dit jaar Educate, Innovate, Integrate. Er wordt flink geïnnoveerd in vastgoedland. Maar hoe maak je die investeringen waardevol? Wat gaat aan innovatie vooraf (educatie) en wat komt erna (integratie)? PROVADA concentreert zich in 2018 op de voorwaarden voor vernieuwing. Hoe leert je organisatie en hoe brengt ze dat in praktijk? ROI staat dit jaar voor: return on innovation.

De eerste ochtend leverde meteen een historisch moment op. Michel Baars van New Horizon lanceerde het eerste volledig herbruikbare cement: Freement. Een tipping point werd het genoemd. Dat we een essentiële grondstof voor de bouw op grote schaal kunnen hergebruiken, biedt fundamenteel nieuwe inzichten.

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties) vertelde in het PROVADSA FORUM over de inzet van rijksvastgoed om maatschappelijke doelen uit het regeerakkoord te behalen. En de samenwerking tussen de Rijksoverheid, lokale en regionale overheden en de markt, die daarvoor nodig is.

Benieuwd hoe vastgoed vernieuwt? De komende dagen biedt PROVADA een ongekend programma aan inspirerende bijeenkomsten en ontmoetingen. U bent tot en met donderdag 7 juni meer dan welkom in de Amsterdam RAI.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?