Vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod op Vastned Retail Belgium NV: aanvaardingspercentage van 90% niet bereikt

0
  • Aanvaardingspercentage van 90% van de free float niet bereikt
  • Overnamebod gaat niet door: aandeelhouders van Vastned Retail Belgium NV houden hun aandelen, welke genoteerd blijven op Euronext Brussels
  • Vastned handhaaft verwachting direct resultaat 2018

Overnamebod gaat niet door
Vastned Retail N.V. (Euronext Amsterdam: VASTN) (“Vastned”) kondigt vandaag het resultaat van het vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod op de aandelen van Vastned Retail Belgium NV (Euronext Brussels: VASTB) (“Vastned Retail Belgium”) aan dat op 12 april 2018 werd uitgebracht.

Gedurende de aanvaardingsperiode van vier weken, die liep van 2 mei tot en met 1 juni 2018, werden 1,2 miljoen aandelen ingebracht in het overnamebod, oftewel 70% van de free float. Helaas zijn onvoldoende aandelen aangeboden en is het minimale aanvaardingspercentage van 90% niet gehaald. Gezien het overnamebod van Vastned op Vastned Retail Belgium slechts één aanvaardingsperiode kende, zonder dat een vrijwillige heropening van het bod mogelijk was, betekent dit dat het overnamebod niet doorgaat en alle aandeelhouders, ook de aandeelhouders die hun aandelen in het bod hebben ingebracht, hun aandelen houden.

Vastned Retail Belgium blijft genoteerd op Brusselse beurs
Met de verwerving van alle uitstaande aandelen in Vastned Retail Belgium wilde Vastned overgaan tot de omvorming van het statuut van Vastned Retail Belgium van een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (OGVV) naar dat van een gespecialiseerd vastgoedbeleggingsfonds (FIIS). Het feit dat de minimale aanvaardingsdrempel niet gehaald werd, betekent dat de omvorming van OGVV naar FIIS niet doorgaat en dat de notering van Vastned Retail Belgium op Euronext Brussels behouden blijft.

Wij hebben tezamen met Vastned Retail Belgium onze uiterste best gedaan om het bod te laten slagen maar helaas zijn onvoldoende aandelen in het bod ingebracht en gaat de transactie niet door. Wij, en met ons een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Vastned Retail Belgium, zijn van mening dat de biedprijs fair was, hetgeen ook is bevestigd door het verslag van de onafhankelijk expert Degroof Petercam Corporate Finance. We willen Vastned Retail Belgium en alle adviseurs bedanken voor de goede samenwerking tijdens dit proces. Vastned Retail Belgium blijft een belangrijke dochtervennootschap van Vastned en we kijken uit naar een constructieve voorzetting van onze samenwerking in de toekomst.
Taco de Groot, CEO of Vastned Retail N.V.

Vastned handhaaft verwachting direct resultaat 2018
Het overnamebod op Vastned Retail Belgium gaat niet door, waardoor de geplande voordelen en kostenbesparingen niet gerealiseerd zullen worden. De gemaakte transactiekosten zullen een drukkend effect hebben op het resultaat van Vastned in 2018. Wij verwachten dat het direct resultaat voor 2018 zal uitkomen binnen de range van € 2,10 – € 2,20 per aandeel.

 

https://pers.vastned.com/vrijwillig-en-voorwaardelijk-overnamebod-op-vastned-retail-belgium-nv-aanvaardingspercentage-van-90-niet-bereikt/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?