Feestelijke eerste paal voor nieuw gemeentehuis Zuidplas

0

Woensdag 30 mei is de feestelijke paal geslagen voor het nieuwe gemeentehuis Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Na een warm welkom door Durk van Loon (commercieel directeur Heembouw Kantoren) kregen de wethouder Daan de Haas, Burgermeester Gert-Jan Kats en kinderburgermeester Quinty Kalmeijer witte veiligheidslaarzen, helmen en overjassen aan. De kinderburgermeester heeft samen met de burgermeester een tekst gezet op de heipaal; ‘Nieuwe herinneringen, 30 mei 2018’. De wethouder kreeg de eer om de paal de grond in te slaan. Daarna is samen met de genodigden getoost op de fysieke start van de bouw.

Heembouw is in april begonnen met de demontage, oogsten en slopen van het voormalige gemeentehuis. In week 21 is de start gemaakt met de fundering. Voor de bouwvak is volgens planning het nieuwe casco gereed zijn.

Het nieuwe gemeentehuis wordt energieneutraal, circa 3.500 m² en zal drie verdiepingen hoog worden. Het nieuwe gemeentehuis voegt vier locaties binnen de gemeente samen tot één locatie aan het Raadhuisplein. Door de centralisatie bevinden zich in de toekomst de raadsactiviteiten, publiekszaken, trouwlocatie en ambachtelijke organisatie onder één dak.

 

https://www.heembouw.nl/nieuws-blog/nieuws/2018/mei/feestelijke-eerste-paal-voor-nieuw-gemeentehuis-zuidplas/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?