Merin verkoopt laatste kavel op Ruimte op Malkenschoten

0

Deze week is de laatste koopovereenkomst getekend voor de laatste kavel op Ruimte op Malkenschoten, het voormalige Philipsterrein in Apeldoorn-Zuid. Hiermee heeft Merin de volledige 94.500 m² aan kavels op Ruimte op Malkenschoten verkocht.

In 2017 is een totaal van 48.000 m² van eigenaar gewisseld. De laatste 13.000 m2 zal dit jaar en volgend jaar worden bebouwd. Met de ontwikkeling van Ruimte op Malkenschoten zijn zowel nationale als internationale partijen aangetrokken waaronder Mapei, Dolmans en PostNL.

PostNL realiseert 20e sorteer- en distributiecentrum
PostNL kocht eind 2017 een kavel van 20.667 m² voor de realisatie van hun 20e sorteer- en distributiecentrum. Apeldoorn is een pilot vestiging voor een kleinvervoerdock. Vooruitlopend op de verkoop van de kavel heeft Merin tijdig de SDE aanvraag (subsidie voor zonnepanelen) in gang gezet om PostNL te faciliteren met de beoogde aanleg van een zonnepanelen installatie. Deze nieuwe PostNL vesitging is niet aangesloten op het gasnet, waarmee Merin een mooie bijdrage heeft kunnen leveren aan de verduurzaming van het gebouw.

De hekkensluiter van kopers op Ruimte op Malkenschoten betreft Shada, een snelgroeiende aanbieder van LED-verlichting voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Shada draagt hiermee een steentje bij aan de verduurzaming van de bebouwde omgeving, waar Merin op grote schaal naar streeft.

Duurzame ontwikkeling
Om de kwaliteit van het park voor nu en de toekomst te waarborgen heeft Merin een parkmanagement vereniging opgericht. Het gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten is uitbesteed aan Sweco.

“Met de ontwikkeling van Ruimte op Malkenschoten heeft Merin een voorbeeld willen afgeven voor de herontwikkeling van verouderde bedrijventerreinen in Nederland. Het geeft enorm veel voldoening een park volwassen te zien worden tot een toekomstbestendig bedrijventerrein”, aldus Transaction & Development Manager Martijn Slegers van Merin.

Ruimte op Malkenschoten: een terugblik
Om Ruimte op Malkenschoten te creëren startte Merin in 2014 met de sloop van in totaal 40.000 m² verouderde kantoor- en bedrijfsruimte om nieuwbouw mogelijk te maken. Met het definitieve bestemmingsplan kon worden begonnen met de verkoop van de kavels.

Merin is trots dat met de in totaal 15 kopers, in kavels variërend van circa 1.400 m² tot bijna 21.000 m², een duurzame bestemming is gerealiseerd. Hiermee is de ondernemersgeest en dynamiek terug gebracht op het voormalige Philipsterrein.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?