WoonFriesland levert 37 nieuwbouwwoningen op in Drachten

0

Eerste huurders ontvangen de sleutel van hun nieuwe woning.

Onlangs ontvingen de eerste huurders in de wijk De Bouwen in Drachten de sleutel van hun nieuwbouwwoning. Het afgelopen jaar bouwde WoonFriesland hier 37 nieuwe huurwoningen. De investering door WoonFriesland betrof hiervoor 5 miljoen. Met dit project sluit het sociaal huurbedrijf de herstructurering in de buurt af.

De nieuwe woningen hebben allemaal twee verdiepingen en drie slaapkamers. Bovendien zijn ze voorzien van zonnepanelen en hebben ze energielabel A++. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Tijdens de kijkmiddagen was de belangstelling groot.

Herstructurering de Bouwen
Om de nieuwbouwwoningen in De Bouwen te realiseren, heeft WoonFriesland in 2015 veertig huurwoningen gesloopt aan Buren, De Vore, De Schoven en Vlasakkers. Het nieuwbouwproject is onderdeel van een grootschalige herstructurering in wijk De Bouwen. De afgelopen jaren heeft WoonFriesland hier al eerder 167 nieuwe woningen gebouwd en 57 woningen gemoderniseerd en verduurzaamd.

Goed en betaalbaar wonen in Drachten
WoonFriesland bouwt in Drachten door aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Het sociaal huurbedrijf gaat bijvoorbeeld aan de slag met kwaliteitsverbeteringen in De Bouwen Noord. Daarnaast is WoonFriesland met de gemeente in overleg over het bouwen van appartementen aan ’t Suderhiem.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/573d476a15a13e15/original/2018-05-24-WoonFriesland-levert-37-nieuwbouwwoningen-op-in-Drachten.pdf

Share.

Comments are closed.