Lidl-filialen aardgasvrij in 2018

0

Supermarktketen Lidl en DGBC Participant maakt vandaag bekend dat eind 2018 alle winkels in Nederland aardgasvrij zijn. Lidl investeert continu in het verduurzamen van de bedrijfsvoering en ondersteunt met deze stap de transitie naar een duurzamer energiesysteem.

Goed voorbeeld
Lidl telt bijna 420 winkels in Nederland en daarvan is zo’n 90% nu aardgasvrij. Dit jaar worden de laatste filialen in rap tempo aangepast en wordt de gasaansluiting vervangen voor een elektrische warmtepomp. In de provincie Groningen en Flevoland zijn nu al alle Lidl-winkels aardgasvrij. Marjan Minnesma van Urgenda reageert enthousiast: “Lidl doet wat we eigenlijk allemaal moeten doen: stoppen met het gebruiken van aardgas. Ze zetten zo de toon en laten zien dat het kan. Een voorbeeld om te volgen.”

Terugdringen fossiele brandstoffen
Als duurzame organisatie vindt Lidl het belangrijk om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en het gebruik van fossiele brandstof terugdringen. “Vanuit die gedachte vinden we het gebruik van aardgas niet langer van deze tijd en hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd om onze winkels aardgasvrij te maken. Daar komt bij dat efficiëntie voor ons als discounter belangrijk is. We gaan nu van twee systemen – aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling – over op één systeem. We tellen met plezier af en zien ernaar uit om eind dit jaar het laatste filiaal aardgasvrij te maken.” aldus Marlijn Simons-Somhorst, manager duurzaamheid van Lidl Nederland.

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/lidl-filialen-aardgasvrij-2018

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?