Syntrus Achmea Real Estate & Finance bant gasfornuis uit keukens

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance plaatst voortaan alleen nog inductiekookplaten in de keukens van zijn woningen. Het traditionele gasfornuis wordt niet meer besteld, ook niet bij vervanging van keukens in bestaande woningen. Met de maatregel wil Syntrus Achmea RE&F een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

”Inductie heeft veel voordelen”, zegt Peter Appeljan, director Woningbeleggingen. “Het leidt tot minder fijnstof, wat zorgt voor een beter binnenklimaat. Het is veiliger, omdat de vlam niet in de pan kan slaan. En het is een logische stap richting een woningvoorraad die volledig gasloos is.”

Vergeleken met gas leidt het koken op inductie nu nog niet tot een lagere CO2-uistoot. Maar naarmate stroom de komende jaren meer duurzaam wordt opgewekt (met onder meer zonne- en windenergie) wordt het milieuvoordeel van inductie steeds groter.

Volgens de onafhankelijke website Milieu Centraal verbruikt een huishouden gemiddeld 37 m3 per jaar met een gaskookplaat. Een inductiekookplaat gebruikt gemiddeld 175 kWh per jaar. Een keramische kookplaat 225 kWh.

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-bant-gasformuis-uit-keukens

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?