8 voormalige politiepanden onder de virtuele hamer

0

In opdracht van de politie worden acht voormalige politiebureaus online geveild. Op donderdag 21 juni 2018 zal het makelaarskantoor Van Splunter Bedrijfshuisvesting de politiebureaus via het veilingplatform BOG Auctions veilen. De betreffende politiepanden liggen in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Friesland.

De verkoop is het gevolg van een nationale tender die door de politie is uitgeschreven. Deze verkoop van panden uit de nationale tender is toegewezen aan drie makelaarskantoren. Het komende verkoopcluster is toegewezen aan makelaarskantoor Van Splunter Bedrijfshuisvesting.

In 2016 en 2017 werden bijna 30 politiegebouwen via een online veiling verkocht. Richard Dieteren van veilinghuis BOG Auctions geeft toelichting hierop: “De vastgoedmarkt is afgelopen jaren hard veranderd. Tegenwoordig wordt een veiling vaak gezien als verkoopkans en is vrijwillig veilen geaccepteerd. Overheidsinstanties als gemeenten, provincies maar dus ook de politie willen bij voorkeur het afstoten van vastgoed altijd open en transparant aan de markt aanbieden. Een online veiling leent zich hier bijzonder goed voor.”

Onderhands bod
Het is ook mogelijk om tot en met 20 juni 2018 een onderhandse bieding uit te brengen. De veilingen zullen plaatsvinden op 21 juni 2018. De onderhandse biedingen worden pas op 22 juni 2018 geopend door de notaris, Pels Rijcken. De politie besluit pas daarna over gunning. Dit biedt een zo transparant mogelijk proces.

Bezichtiging
Het is mogelijk de politiebureaus te bezichtigen. Hiervoor zijn meerdere kijkdagen en tijdstippen gepland.
Meer informatie over deze veilingen en kijkdagen: https://www.bog-auctions.com/politie

Bieden
Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Indien iemand uiteindelijk de hoogste bieder is, moet deze rekening houden met de wet Bibob, WWFT en bijhorende integriteitsonderzoeken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?