Trading update: Heijmans positief van start in 2018

0

Ruimte om te kunnen ondernemen.

Kernpunten

  • Omzet 1e kwartaal hoger dan vorig jaar, positief onderliggend resultaat;
  • Woningverkopen tot en met april: 455 (eerste vier maanden 2017: 440);
  • Orderportefeuille per eind maart € 2,0 miljard (eind 2017: € 1,9 miljard);
  • Kredietfaciliteit versneld teruggebracht van € 156 miljoen naar € 144 miljoen, vervroegde aflossing van € 12 miljoen op basis van positieve kasstroomontwikkeling;
  • Kredietfaciliteit verlengd tot medio 2022, verbeterde financieringsvoorwaarden.

Ton Hillen, CEO Heijmans:
“Het herstel van Heijmans zet verder door in het eerste kwartaal van dit jaar. De aanpassingen die we in het afgelopen jaar hebben doorgevoerd, werpen hun vruchten af. Waar we de afgelopen jaren steeds te maken hadden met een matig eerste kwartaal, zien we nu een positief onderliggend resultaat.

De orderportefeuille is toegenomen, waarbij de nieuwe intake voldoet aan de aangescherpte risicomaatstaven. Verscherpte aandacht bij orderintake blijft cruciaal om de stap te kunnen maken naar structurele winstgevendheid. Het ingezette substantiële herstel in winstgevendheid, en daarmee gepaard gaande significante reductie van de schulden, heeft ertoe geleid dat we de financieringsafspraken met onze bankengroep hebben kunnen openbreken, met als resultaat een verlenging tot 1 juli 2022.

De vernieuwde afspraken stralen uit dat de banken vertrouwen hebben in de huidige koers van de onderneming. De voorwaarden zijn verbeterd en geven ons de ruimte om de blik verder vooruit te richten en te kunnen ondernemen.”

 

Lees meer.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?