Voormalig defensieterrein schoon opgeleverd voor nieuwe woonwijk

0

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige defensieterrein aan de Kanaalweg schoon opgeleverd aan de gemeente Utrecht. Na een complexe sloop- en saneringsoperatie was het terrein van ca. 7,4 hectare klaar voor de overdracht.

Op 15 mei tekenden directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf Roger Mol en wethouder Kees Geldof van de gemeente Utrecht de opleveringsakte in het aangrenzende monumentale Jongeriuscomplex. Als symboliek werd een oude lichtschakelaar – gevonden tijdens de sloop – overhandigd aan de gemeente. “Wij sluiten de poort, daarna kan de gemeente het licht weer aan doen”, aldus Roger Mol. De gemeente kocht het terrein onder voorwaarde dat het schoon zou worden opgeleverd. De gemeente wil dat er 600 nieuwe woningen komen.

Het terrein
Het terrein was omstreeks 1955 in gebruik als magazijnencomplex door het ministerie van Defensie. Het is in de oorlog bezet geweest door de Duitsers, die het terrein als fabriek en brandstofopslag gebruikten. Daarmee is de grond sterk vervuild geraakt. De aan het terrein grenzende monumentale villa Jongerius, de bijbehorende tuin en kantoorgebouw zijn behouden. Dit complex is ook grondig gerenoveerd.

Nieuwe woonwijk
Het terrein is opgeleverd aan de gemeente Utrecht voor de realisatie van een nieuwe duurzame, gezonde stadswijk aan het Merwedekanaal. Gebiedsontwikkelaar BPD bouwt hier in totaal 600 woningen: koop- en huurappartementen en eengezinswoningen.

Samenwerking
De oplevering is het resultaat van een goede samenwerking tussen het Rijkvastgoedbedrijf, de gemeente Utrecht en aannemer Dura Vermeer Infra Milieu BV. De provincie Utrecht heeft financieel bijgedragen aan het saneren en aankopen van het voormalige defensieterrein.

 

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2018/05/15/voormalig-defensieterrein-schoon-opgeleverd-voor-nieuwe-woonwijk

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?