Heijmans ontwikkelt 72 woningen in Dordrecht

0

Heijmans en wooncorporatie Woonbron hebben een koopovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van nieuwbouwproject Tromppark. In de Dordtse Wielwijk gaat Heijmans 72 grondgebonden eengezinswoningen ontwikkelen en realiseren. De woningen krijgen geen aardgasaansluiting. De contractwaarde bedraagt circa € 20 miljoen.

Met het project wil de gemeente Dordrecht bijdragen aan het creëren van een divers woningaanbod in Wielwijk. De woningen variëren in architectuur, krijgen een verhoogde ligging en grenzen met de veranda of serre direct aan het toekomstige Tromppark. Deze verbinding met het nieuwe park zorgt onder andere voor sociale interactie in het gebied. Het park vormt daarnaast een groene verbinding tussen het naastgelegen Wielwijkpark en het wijkcentrum. De woningen krijgen een aansluiting op de stadsverwarming en worden uitgerust met het huisbesturingssysteem SlimWonen. De huizen hebben een woonoppervlakte variërend van 130 tot 138 vierkante meter.

Aan de Maarten Harpertsz. Trompweg, waar de nieuwe woningen worden gerealiseerd, is Woonbron gestart met het ontmantelen van de bestaande portiekflats. Naar verwachting start de bouw van de eerste fase (32 woningen) medio 2019, waarna de woningen begin 2020 worden opgeleverd. Vervolgens kan in 2020 ook de tweede fase (40 woningen) starten.

Voor het project werkt Heijmans samen met architectenbureau Wurck.

 

https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-ontwikkelt-72-woningen-dordrecht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?