Succesvolle verkoop Woonboulevard Spijkenisse

0

Arpentus loodst droomobject naar toekomst bij Belgisch fonds.

Onder begeleiding van Arpentus Corporate Finance is Woonboulevard Spijkenisse vandaag overgegaan in Belgische handen. Het object is verkocht aan het fonds Retail Estate. De specialisten van Arpentus ondersteunden de voormalig eigenaar in het volledige verkoopproces en brachten partijen aan tafel die zijn visie en ambities deelden.

Woonboulevard Spijkenisse is 8 jaar geleden opgezet als een uitnodigend retailpark met een brede variëteit aan woonwinkels. Het object telt 25 winkels met in totaal ruim 28.000 m² vloeroppervlak onder kenmerkend golvende daken. Door een drietal horecagelegenheden die zowel ontbijt, lunch als diner bieden, brengen de bezoekers uit het grote verzorgingsgebied er vaak veel tijd door. De verkoop komt op een moment dat Woonboulevard Spijkenisse zijn bestaansrecht duidelijk heeft bewezen en de markt voor zogeheten out-of-town retailconcepten in het algemeen en de woonbranche in het bijzonder verder groeit.

In goede handen
De nieuwe eigenaar neemt vrijwel alle contracten met bestaande partijen over: van de huurders tot de vastgoedbeheerders en van de marketeers en beveiligers tot de hoveniers en glazenwassers. Dit bewijst dat Retail Estate voortbouwt op het succes van de woonboulevard en de visie van de particuliere belegger die het object in zijn portefeuille had. Die geeft aan: “Het ging bij deze verkoop niet om vierkante meters, maar om een totaalconcept dat inmiddels een sterk merk is. De experts van Arpentus hebben daar heel goed naar geluisterd. Ze begrepen perfect dat het verkoopproces in deze tijd niet vroeg een technische benadering, maar juist om een betrokken intermediair met ervaring in het complexe proces van in de markt zetten, onderhandelen, verkoopklaar maken en formaliseren. Die rol hebben ze bijzonder knap gespeeld. Woonboulevard Spijkenisse is nu voor de juiste prijs in goede handen.”

Slechts 9 maanden
Het totale traject van verkoopplan tot handtekeningen nam slechts 9 maanden in beslag. Tijdens het traject wist Arpentus een drietal serieuze gegadigden aan tafel te krijgen, wiens ideeën en plannen aansloten bij waar de woonboulevard voor staat. Dat was wezenlijk voor de voormalig eigenaar, omdat het openluchtwoonwarenhuis aan de N218 de afgelopen jaren, mede door intensieve marketingcampagnes, is uitgegroeid tot een begrip onder een brede en stabiel groeiende groep bezoekers.

Over Arpentus
De specialisten van Arpentus Corporate Finance begeleiden de complexe processen van het waarderen, financieren, verkopen en aankopen van bedrijven. Ze doen dat met expertise in alle financiële, juridische en organisatorische factoren, met commerciële scherpte, kennis van de markt en oog voor de menselijke aspecten. Voor de juridische expertise is gebruik gemaakt van de diensten van het advocatenkantoor Van den Herik & Verhulst.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?