Northstar Realty Europe verkoopt Maas Tower in Rotterdam

0

NorthStar Realty Europe Corp. (NRE) heeft de Rotterdamse Maastoren verkocht aan een joint venture met FOM Real Estate, Asia Pacific Real Estate and Coquine SA. NRE verwierf het 165 meter hoge kantoorgebouw in Rotterdam van 44 verdiepingen, een totale oppervlakte van circa 38.000 m² en 639 parkeerplaatsen in een inpandige parkeergarage, in december 2014. 70 procent van het kantoorgebouw is langjarig verhuurd aan Deloitte en AKD. In de tweede helft van 2017 verlengden beide partijen de huurovereenkomsten in de Maastoren langjarig.

Met de verkoop realiseert NRE een premie op de taxatie die in juni 2017 is uitgevoerd. Deze taxatie ging vooraf aan de huurverleningen met Deloitte en AKD. De Maastoren was het grootste nog resterende object van NRE in Nederland. Deze transactie betreft de verkoop van het laatste object van NRE in Nederland en luidt daarmee het vertrek van NRE in op de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt.

Boris Ziermans, International Partner bij Cushman & Wakefield: “De succesvolle verkoop van de Maastoren is een blijk van de verhoogde interesse van beleggers voor de Rotterdamse kantorenmarkt in de zoektocht naar een aantrekkelijk rendement. De huidige yield spread voor kwalitatief goede kantoren op aantrekkelijke locaties in de vier grote steden maakt dat core beleggers zich na Amsterdam in toenemende mate op steden als Utrecht en met name Rotterdam en Den Haag concentreren.”

NRE is in deze transactie commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch begeleid door Clifford Chance. Koper is commercieel begeleid door Cornerstreet Capital en juridisch begeleid door Loyens Loeff.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/05/northstar-realty-europe-divests-maas-tower-in-rotterdam

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?