Kalverpassage spectaculair geopend

0

Onlangs opende Kroonenberg Groep met trots de geheel vernieuwde Kalverpassage. Het sterke winkelaanbod en de toevoeging van indrukwekkende kunst zorgen ervoor dat de vernieuwde Kalverpassage een belangrijke bestemming in Amsterdam is. Hoogtepunt van de opening was de onthulling van het imposante lichtkunstwerk “Triangular Grid” van kunstenares Sigrid Calon. Het kunstwerk wordt afgebeeld op de LED-plafonds in de entreegebieden van de Kalverpassage. Bijzonder aan het kunstwerk is, dat deze het komende jaar elke minuut zal veranderen.

Eigenaar Kroonenberg Groep is verantwoordelijk voor de herontwikkeling, in samenwerking met 3W real estate naar ontwerp van de Architecten Cie. De Kalverpassage is de nieuwe aantrekkelijke verbinding tussen de Heiligeweg en de Kalverstraat. Wat vroeger winkelcentrum de Kalvertoren was, is nu een doorgaande route én een belangrijke winkelbestemming. In de Kalverpassage is ruimte voor prachtige winkels, indrukwekkende kunst en uitnodigende horeca. Naast de geheel vernieuwde Hema en Costes Store beslaat Saks Off 5th een totaaloppervlak van ruim 4.000 m², verdeeld over de begane grond en de eerste etage.

Art Passage
Kunst speelt een belangrijke rol binnen de Kalverpassage. In samenwerking met Arttenders selecteerde Kroonenberg Groep kunstenares Sigrid Calon voor de ontwikkeling van een uniek kunstwerk, speciaal ontwikkeld voor het imposante lichtplafond bij de entree gebieden. Daarnaast worden ‘Forever’ van Ai Weiwei, ‘Analog Digital Clock’ van Maarten Baas en ‘Beetle Sphere’ van Ichwan Noor permanent tentoongesteld.

Pop Up Art Store ter ere van opening
Ter ere van de officiële opening en de onthulling van het kunstwerk opent Sigrid Calon tevens haar eigen art pop-up store. Deze pop-up store is toegankelijk voor het publiek vanaf 21 april en verkoopt onder andere het limited-edition coffee table book, zijden sjaals en kunstkaarten, welke allen geheel in stijl van het kunstwerk “TRIANGULAR GRID” staan.

 

https://www.kroonenberg.nl/nl/nieuws/471/kalverpassage-spectaculair-geopend

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?