Nieuwe uitbreiding Campus Yours levert Leiden nog eens 620 ‘gasloze’ woningen op voor starters en studenten

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat door Ballast Nedam en VORM nog eens 423 starterswoningen en 197 zelfstandige studentenwoningen realiseren op de Campus Yours Leiden. De energiezuinige appartementen zijn beleggingen van drie Nederlandse pensioenfondsen: BPL Pensioen, Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf.

De nieuwe woningen liggen vlakbij NS-station Lammenschans en de historische binnenstad van Leiden. Zij worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. Ballast Nedam en VORM zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de realisatie van de woningen. In het plan zijn ook commerciële ruimtes opgenomen voor bedrijfsactiviteiten die primair zijn gericht op de bewoners.

Syntrus Achmea RE&F heeft sinds 2015 al 700 studenten- en starterswoningen op Yours Leiden in portefeuille. Eind vorig jaar startte een tweede project van 465 studentenwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Van de 620 woningen die nu worden gerealiseerd, neemt BPL Pensioen 197 studenten- en 140 startersappartementen in belegging; PME en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf tekenen voor respectievelijk 148 en 135 startersappartementen. Het derde project vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van Yours Leiden. Syntrus Achmea RE&F belegt namens zijn opdrachtgevers dan totaal in 1785 woningen op de campus.

“Betaalbare huurwoningen voor starters in de Randstad voorzien in een grote behoefte”, zegt directievoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “’Zeker nu koopwoningen voor deze doelgroep vrijwel onbereikbaar zijn geworden. Wij zijn trots dat we erin zijn geslaagd om met onze partners de stad Leiden te helpen in deze vraag te voorzien. Voor onze opdrachtgevers zijn deze centraal gelegen, energiezuinige woningen bovendien een uitstekende belegging.”

Syntrus Achmea RE&F is naast de campus ook op andere locaties actief in Leiden. In mei vorig jaar vond de oplevering plaats van 76 appartementen aan de Wassenaarseweg in de wijk Boerhaave. En in het centrum van de stad wordt gebouwd aan de Lorentz, waarin Syntrus Achmea RE&F namens zijn opdrachtgevers 173 appartementen, kantoren, commerciële ruimtes en een parkeergarage met 198 plaatsen afneemt.

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-realiseert

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?