Borghese Real Estate ontwikkelt Bethelpark in Delft

0

Borghese Real Estate heeft een woningbouwlocatie van 2 hectare aan de Reinier de Graafweg in Delft gekocht. Nadorp Bedrijfsmakelaars heeft, namens de verkoper ‘Stichting Reinier de Graaf Groep’, het verkoopproces begeleid.

Borghese Real Estate heeft de locatie via een selectieprocedure gekocht en zal tegenover het nieuwe Reinier de Graafziekenhuis diverse woongebouwen realiseren met in totaal 300 tot 350 woningen. Het woonprogramma bestaat uit een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Het parkeren wordt grotendeels onder een leefdek gerealiseerd. In de plint van de bebouwing aan de Reinier de Graafweg, die de nieuwe ontsluiting van Delft op de A4 vormt, is ruimte voor kleine kantoren en voorzieningen.

De woningen, zowel appartementen als grondgebonden woningen, zijn gelegen in een groene, parkachtige setting die aansluit op een ecologische zone. Vandaar de naam Bethelpark. Dit verwijst tevens naar de naam van het voormalige Bethel ziekenhuis. De woningen worden energiezuinig ontworpen.

Powerhouse Company en LAP Landscape & Urban Design zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing.

De verwachting is dat medio 2019 wordt gestart met de realisatie.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.