PLAN@OFFICE koopt kantoorvilla in Dordrecht voor een nieuw inspiratiecentrum

0

PLAN@OFFICE heeft aan de Amstelwijckweg op landgoed Klein Amstelwijck een kantoorvilla gekocht voor eigen gebruik. PLAN@OFFICE zal het gebouw op duurzame wijze compleet renoveren en een passende nieuwe look and feel geven en binnen enkele maanden het pand betrekken.

Het kantoorgebouw van circa 856 m² is verdeeld over 3 lagen en heeft ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Koper houdt zich bezig met het inrichten van kantoren, scholen, theaters, hotels, restaurants, zorginstellingen en stadions. Kortom: alle mogelijke inrichtingsprojecten. PLAN@OFFICE creëert werkomgevingen die zich moeiteloos laten aanpassen aan de veranderende maatschappij en biedt passende oplossingen voor ieder inrichtingsvraagstuk. Daarnaast is PLAN@OFFICE gespecialiseerd in turn-key projecten, aanbestedingen en PPS-projecten.

Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is dit voormalige kloostercomplex gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666).De toegangsbrug van het oude landgoed met daarop het jaartal 1661 is er nog steeds. In 1957 werd het kloostercomplex uitgebreid met het onderhavige gedeelte dat dienst heeft gedaan als beddenhuis voor bejaarde religieuzen. Samen met de naastgelegen villa fungeerde deze gebouwen, tijdens de meidagen van 1940, als commandopost van het Nederlandse Leger. Uit deze periode zijn nog diverse bunkers zichtbaar tussen de bomen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. In 2003 zijn er een tweetal hoogwaardige kantoorvilla’s in een parkachtige setting toegevoegd aan het landgoed waarbij rekening is gehouden met de oorspronkelijke bebouwing.

De belangen van koper werden behartigd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

 

http://www.demik.nl/recente-transacties

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?