Meer nieuwbouw huurwoningen in Venlo-Noord

0

Woonwenz is gestart met een nieuwe bouwfase in Venlo-Noord. Aan de Rummerkampstraat, Adelborstenstraat en Zoutmetersstraat bouwt aannemer Heijmans in opdracht van Woonwenz 12 eengezinswoningen en 19 levensloopbestendige huurwoningen. Heijmans bouwt in eigen beheer ook nog 8 koopwoningen aan de Snijdersstraat.

Vanaf deze week worden de begane grond vloeren gelegd en vanaf volgende week worden de wanden geplaatst. Deze nieuwbouw is een aanvulling op de reeds gerealiseerde huurwoningen die Woonwenz afgelopen jaren in deze wijk (plangebied Venlo-Noord fase 2) heeft gebouwd na een grote herstructurering. 182 oude huurwoningen maakten jaren geleden plaats voor 58 huurwoningen (levensloopbestendige – en eengezinswoningen) en 16 koopwoningen. Uitgangspunt was meer variatie in woningtypen en omdat er minder woningen worden teruggebouwd ontstaat er ook ruimte voor meer groen en overzicht in de wijk. Venlo-Noord heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan. De nieuwe huurwoningen passen qua bouwstijl bij de al eerder gerealiseerde huurwoningen in wijk.

Typen
De 19 levensloopbestendige huurwoningen, ook wel nultredewoningen genoemd, worden gebouwd aan de Zoutmetersstraat en Adelborstenstraat. Deze woningen hebben de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond en zijn daardoor zeer geschikt om tot op hoge leeftijd in te blijven wonen. De 12 eengezinswoningen aan de Rummerkampstraat hebben een traditionele indeling. Met een badkamer en drie slaapkamers op de verdieping en een zolder die naar eigen behoefte ingericht kan worden, is het een ruime eengezinswoning.

De verhuur is afgelopen donderdag gestart. De komende weken worden de huurwoningen gefaseerd te huur aangeboden via het verhuurplatform Thuis in Limburg.

Diverse nieuwbouwplannen
De komende jaren bouwt Woonwenz honderden nieuwe sociale huurwoningen in de gemeente Venlo. Onderdeel van de plannen is de bebouwing van zes kleinere bouwterreinen die samen als één project zijn aanbesteed bij Heijmans. De aannemer bouwt deze in totaal 77 huurwoningen en 12 koopwoningen in één bouwstroom, direct achter elkaar. Het bouwplan aan de Rummerkampstraat en Zoutmetersstraat – Adelborstenstraat is onderdeel van deze bouwstroom. De casco’s van de woningen worden in een sneltreinvaart gebouwd. Dit komt omdat delen van de woningen in de fabriek al worden gerealiseerd. Als alles voorspoedig verloopt kan de nieuwbouw in het najaar worden opgeleverd. De sleuteluitgiftes volgen daarna.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/33e3bb1e02fb4aa7/original/Persbericht-Woonwenz-over-meer-nieuwbouw-huurwoningen-in-Venlo-Noord-10-april-2018.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?