Eerste woningen New Norfolk in Den Haag opgeleverd

0

De eengezinswoningen van het project New Norfolk in Den Haag zijn klaar! Op 3 april 2018 werd de eerste sleutel door René Lemson directeur-bestuurder bij Arcade uitgereikt aan Karina en Johan van Aken. De 39 koopeengezinswoningen zijn verdeeld over drie woonrijen en staan langs de Kranenburgweg in Scheveningen. Speels verspringende gevels en verschillende kleuren metselwerk kenmerken de architectuur.

Karina en Johan van Aken waren de gelukkigen om de symbolische eerste sleutel in ontvangst te nemen. Het echtpaar woont nu ook al in Scheveningen met hun twee zoons van acht en zes jaar. Karina: “We wonen nu nog in een appartement en waren op zoek naar een betaalbare koopeengezinswoning in Scheveningen. Wij hebben ons na de start verkoop in juni 2016 gelijk ingeschreven. Er waren heel veel gegadigden en helaas werden wij de eerste loting uitgeloot”. Johan vertelt: “Toen we na de tweede loting toch nog gebeld werden om op gesprek te komen, waren we ontzettend blij. Het is voor ons heel belangrijk dat wij in deze omgeving blijven wonen omdat wij samen een autorijschool runnen. Daarnaast is de locatie, zo lekker dicht bij de zee en het strand natuurlijk super.”

Oplevering huurappartementen laat op zich wachten
De 39 koopeengezinswoningen maken onderdeel uit van het project New Norfolk met in totaal 237 woningen. Zo komt er op de kop van het kanaal een appartementengebouw met 12 sociale en 34 vrije sector huurappartementen en aan de Houtrustweg komen 152 sociale huurappartementen. Wie wil huren moet nog geduld hebben. “Helaas is het nog onduidelijk wanneer de 152 sociale huurappartementen aan de Houtrustweg worden opgeleverd. Ik verwacht dat deze op zijn vroegst eind van dit jaar en misschien zelfs pas begin 2019 worden opgeleverd”, vertelt René Lemson. “Tijdens de bouw zijn passingsproblemen ontstaan bij het plaatsen van de balkons. Wij werken al maanden aan een oplossing met de aannemer en zijn er nog niet uit. Toen de problemen afgelopen zomer werden geconstateerd, hebben wij in overleg met de aannemer besloten de bouwstromen anders te laten lopen. Hierdoor konden de eengezinswoningen als eerste worden opgeleverd. Ik ben blij dat wij vandaag de eerste sleutel kunnen uitreiken op deze bijzondere locatie”, aldus Lemson. Arcade verwacht in het derde kwartaal het appartementengebouw met 34 vrije sector en 12 sociale huurappartementen aan de kop van het kanaal op te kunnen leveren. Meer informatie over de vrije sector appartementen staat op www.newnorfolk.nl.

 

https://www.arcadewonen.nl/Nieuws_sub5/Artikel_330/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?