Merin verkoopt locatie voormalige kozijnenfabriek in Gorredijk

0

De locatie van De Vries Kozijnen aan de Joducus Heeringastraat 3 in Gorredijk, in eigendom van Merin, is verkocht aan ErfGoed Landelijk Bouwen. Jarenlang was de voormalige kozijnenfabriek een vertrouwde verschijning in Gorredijk.

Toekomstplannen
“Over de toekomstplannen van het terrein, gaan we in gesprek met gemeente en omwonenden”, aldus Michiel Dekker van ErfGoed. Wat de bestemming ook zal worden, het zal in ieder geval de signatuur van ErfGoed dragen. De locatie aan de Jodocus Heeringastraat 3 in Gorredijk beslaat 6,5 hectare, grenst aan de dorpskern en wordt omringd door woningen. Dekker: “Deze plek opnieuw inrichten met bedrijven is dan niet het meest wenselijk. Woningbouw ligt meer voor de hand. De invulling ervan ligt nog helemaal open en zal in overleg met de gemeente en bewoners vorm krijgen.”

ErfGoed is een landelijk opererende vastgoedontwikkelaar uit Alkmaar en staat erom bekend dat het – vooral in het landelijke gebied – hoogwaardige (woning)bouwprojecten realiseert met respect voor en fraai ingepast in de omgeving. In ErfGoed werken de architecten van B+O Architectuur en Interieur, de landschapsarchitecten van bureau la4sale en de ontwikkelaars van Dekker samen.

Alle ruimte voor nieuwe bestemming
Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in heel Nederland, ging in het najaar van 2015 over tot sloop van de fabriekshallen van wat ooit de grootste werkgever van Gorredijk was.“Het terrein biedt daardoor nu alle ruimte voor een mooie nieuwe bestemming”, aldus Transaction & Redevelopment Manager Martijn Slegers van Merin.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?