VORM wint opnieuw tender in Utrecht

0

De gemeente Utrecht heeft VORM met haar inzending Park Avenue als winnaar geselecteerd voor de ontwikkeling voor kavel H2/3 in Leidsche Rijn Centrum. Na eerder al met de inzending de Parkwachter de tender voor H1 gewonnen te hebben, mag VORM nu ook een tweede appartementengebouw aan het Park Leeuwesteyn realiseren. Arno Hallie en Ester Vrij, Conceptontwikkelaars VORM zijn zeer enthousiast. Arno Hallie geeft aan: “Het Leidsche Rijn centrum is een gebied wat enorm in ontwikkeling is en grote potentie heeft. Het is echt het tweede centrum van Utrecht aan het worden. Een enorme eer om hier met onze partners invulling aan te mogen geven!”

Statige gebouwen aan het park Leeuwesteyn
Park Avenue is in haar verschijning familie van de Parkwachter zoals eerder ontworpen maar heeft met de architectuur van Klunder Architecten toch een heel eigen statig maar ook groen gezicht gekregen. Zo zijn de gevels van de 43 appartementen onder meer bekleed met natuursteen en subtiele PV-panelen en zijn de buitenruimten direct al van hoogwaardig horizontaal en verticaal groen voorzien. Rien de Ruiter van Klunder Architecten: “De penthouses zijn werkelijk spectaculair vanwege het uitzicht over het park, Leidsche Rijn centrum en de binnenstad, maar ook door de prachtige kleurrijke plafonds die van binnen tot buiten doorlopen.” De 43 appartementen zijn ruim en luxe afgewerkt en ontsloten middels portieken. De liften komen direct uit in de appartementen, variërend van 115 tot meer dan 200 vierkante meter. Royale balkons op het zuiden bieden een heerlijke plek om bij te komen. Ondergronds zijn alle bergingen en parkeerplaatsen opgelost. De appartementen op de begane grond hebben een royale verdiepingshoogte van 4,5 tot wel 6 meter en staan met hun voeten in het park Leeuwesteyn.

Duurzaam door het opwekken van eigen energie
Doordat het gebouw haar eigen energie opwekt, is het zeer duurzaam met een hoog comfort. Daarnaast maken specifieke voorzieningen zoals de fietsenstalling op de begane grond het aantrekkelijk om de fiets te pakken; goed voor mens en milieu en passend bij de ambities van de gemeente Utrecht.

Verwachte verkoop 2de helft 2018
De komende maanden worden gebruikt om het gebouw verder uit te werken en de verkoop voor te bereiden. Naar verwachting wordt de verkoop in de tweede helft van het jaar gestart. VORM is op zaterdag 14 april ook aanwezig tijdens de Woning en informatiemarkt in het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Hogeweidebaan 1 te Utrecht waar alle informatie over de nieuwbouwwoningen van de projecten Parkwachter en Park Avenue in Leidsche Rijn wordt gepresenteerd.

 

https://vorm.nl/nieuws/vorm-wint-opnieuw-tender-in-utrecht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?