Lenferink Groep Zwolle nieuwe eigenaar Kloostercomplex Huize De Berg te Heerlen

0

Lenferink Groep uit Zwolle heeft ten behoeve van haar care-portefeuille het monumentale en indrukwekkende Kloostercomplex Huize De Berg aangekocht. Het object is prachtig gelegen aan de rand van het Aambos in het centrum van Heerlen.

De 17.000 vierkante meter van het kloostercomplex worden in samenwerking met de Blueprint Group geschikt gemaakt worden voor permanente bewoning en tijdelijke revalidatiezorg. Door de unieke samenwerking met de Lenferink Groep blijft de woonruimte voor de resterende 50 zusters gewaarborgd voor de toekomst.

Het grote en indrukwekkende complex is in 1897 onder de naam van ‘Sanatorium St. Joseph Heilbron gebouwd, in opdracht van de congregatie van de Kleine Zusters van de Heilige Joseph. Het werd gebouwd als uitbreiding van het toenmalige moederhuis Huize Savelberg. In eerste instantie diende het complex als sanatorium voor mensen met longziekten. Vanaf 1975 is het complex de huisvesting van een klooster en een verzorgingstehuis onder de naam ‘Huize De Berg’.

Meer nadruk op multifunctionaliteit
Carlus Lenferink, directeur van de Lenferink Groep: “We zijn een Zwols bedrijf dat ook landelijk opereert en tevens het behoud van historische monumenten zeer hoog in het vaandel heeft staan, dus we zijn nu in eerste instantie zeer trots op de toevoeging van dit prachtige monumentale complex aan onze vastgoedportefeuille.”

Lenferink Groep: resulterend in renderende relaties
Vastgoed is de expertise van de Zwolse Lenferink Groep. Door een uitgebreid aanbod te verrijken met brede kennis, is Lenferink Groep Zwolle in staat om portefeuilles op bouwkundig en financieel hoog niveau te beheren. Hierdoor sluit het aanbod naadloos aan bij de vraag van zowel beleggers als huurders, resulterend in renderende relaties op de lange termijn.

Met een ervaren team beheert, managet en exploiteert Lenferink Groep Zwolle dan ook de zeer gevarieerde vastgoedportefeuille die bestaat uit diverse monumenten, kantoren, bedrijfsruimten, winkels, zorgcentra en woningen op goede locaties in heel Nederland.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?