Ondertekening exploitatieovereenkomst voor ontwikkeling Kruisvaartkade Utrecht

0

De gemeente Utrecht heeft met MRP Kruisvaartkade BV, een samenwerking tussen MRP Development en VORM Ontwikkeling, overeenstemming bereikt over de invulling van de Kruisvaartkade te Utrecht. Het bestemmingsplan en de exploitatieovereenkomst maken de bouw van 450 tot 600 nieuwe woningen mogelijk.

Wonen met een blik op de toekomst
Vlakbij het centrum van Utrecht, tussen de Kruisvaart en het spoor, ligt een terrein vol potentie om de visie ‘Healthy Urban Living’ van de stad Utrecht te verwezenlijken. Aansluitend op de Dichterswijk zal het project Kruisvaartkade in het teken staan van vergroening en duurzaamheid. Een compleet nieuw woongebied met een visie op de toekomst. Deze prachtige locatie aan het water met de Utrechtse binnenstad en het station Utrecht Centraal op loopafstand, biedt alle gewenste voorzieningen voor de toekomstige bewoners. Het bestemmingsplan en de exploitatieovereenkomst maken 450 tot 600 woningen in het project Kruisvaartkade mogelijk. Het woningbouwprogramma is zeer gedifferentieerd, waaronder 20% van het aantal woningen in het sociale huursegment en 75 woningen in het middeldure huursegment.

De Ontwikkelaars: “De ondertekening is een belangrijke stap, een prachtige mijlpaal voor verdere woningbouwontwikkeling op deze locatie. Fantastisch om hier met onze partners invulling aan te mogen geven!”

Duurzaam door het opwekken van eigen energie
In het bestemmingsplan speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De woningen worden gasloos opgeleverd. Toekomstige bewoners kunnen hierdoor genieten van woningen die zowel energiezuinig als comfortabel zijn.

Planning
Het bestemmingsplanplan ligt nu ter besluitvorming bij de gemeenteraad. De ontwikkelaars gaan het project binnenkort opstarten en de verwachting is om in 2019 te beginnen met de bouw van de eerste fase.

 

https://vorm.nl/nieuws/ondertekening-exploitatieovereenkomst-voor-ontwikkeling-kruisvaartkade

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?