Stationsplein Leiden krijgt een multifunctioneel gebouw

0

Synchroon ontwikkelt op de plek van het oude kantoor van ABN Amro aan de Stationsweg in Leiden, een multifunctioneel gebouw met commerciële ruimte, een hotel en twee woontorens met appartementen. De nieuwbouwplannen passen in de metamorfose van het stationsgebied om hier een aantrekkelijk gebied van te maken.

Het totale stationsgebied gaat op de schop. Nieuwbouwprojecten Lorentz, De Geus en het tweede deel van het Rijnsburgerblok zorgen ervoor dat wonen, werken, winkelen, reizen en verblijven op een prettige manier samenkomen. Het doel van het nieuwe stationsgebied is om ook de historische binnenstad en het moderne Bio Science Park beter met elkaar te verbinden. Hiermee wordt het stationsgebied de plek waar gisteren morgen ontmoet.

Wethouder Paul Laudy: “Het Leidse stationsgebied is een drukbezocht gebied. De huidige inrichting sluit niet aan op de kansen die dit belangrijke knooppunt biedt. Door de medewerking van ABN Amro kunnen we op deze plek verder met de herontwikkeling van het gebied rondom station Leiden Centraal.”

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?