Certitudo en Gemeente Apeldoorn sluiten overeenkomst voor 350 woningen

0

Certitudo Capital heeft middels een anterieure overeenkomst overeenstemming bereikt over het verkrijgen van een 350 woningen ten behoeve van het monumentale Centraal Beheer Achmea gebouw in Apeldoorn.

Het monumentale CB-kantoorcomplex in het centrum van Apeldoorn, ontworpen door architect Herman Hertzberger, krijgt een tweede leven. Woningbouw is de belangrijkste bestemming in het exploitatieplan waarover projectontwikkelaar Certitudo Capital en de gemeente Apeldoorn een akkoord hebben bereikt. De anterieure overeenkomst voorziet in 350 woningen waarvan Fraxus 200 levensloopbestendige woningen ontwikkeld ten behoeve van een gerenommeerd pensioenfonds.

De appartementen die Certitudo Capital er wil realiseren, worden huurwoningen. Deze huurwoningen gaan deel uitmaken van de portefeuille van iResidence waarmee service en kwaliteit gewaarborgd worden. Naast woningen is er ook ruimte voor commerciële invullingen in het iconische pand, dat in 1972 werd gerealiseerd. Herman Hertzberger is blij met de nieuwe invulling. ,,Het is heel bijzonder om de hele levensfase van een gebouw mee te mogen maken”, aldus Hertzberger, die ook betrokken is bij de transformatie van het uit kubussen opgetrokken kantoorgebouw. De gemeente Apeldoorn kan zich volledig vinden in de nieuwe opzet. Wethouder Johan Kruithof: “Ik ben blij dat er op deze locatie, dicht bij het centrum van de stad, woningen worden ontwikkeld, zeker ook omdat het voor een deel om zorgwoningen gaat. Dat heeft toegevoegde waarde voor de stad.”

In het iconische pand aan de Prins Willem Alexanderlaan was tot eind 2013 verzekeraar Centraal Beheer (CB), bekend van de reclameslogan ‘Even Apeldoorn bellen’, gevestigd. Certitudo Capital verwierf het gebouw in 2015 en gaf de locatie de naam Hertzberger Parc. In samenwerking met andere partijen is vervolgens intensief gewerkt aan een nieuwe bestemming. Ook in de nieuwe gedaante blijft het gebouw beeldbepalend voor Apeldoorn. Meer dan 40 jaar geleden werd de uitvoering al revolutionair genoemd en sindsdien hebben talloze architectuurstudenten uit de hele wereld het gebouw bezocht. Met de transformatie geeft Certitudo Capital het spraakmakende gebouw een nieuwe, levendige en duurzame toekomst.

 

https://www.certitudo.com/nieuws/apeldoorn-1/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?