FGH Bank verkoopt deel portefeuille aan RNHB BV

0

FGH Bank heeft een overeenkomst getekend met RNHB B.V. over de voorgenomen verkoop van een deel van haar leningenportefeuille, ter grootte van circa EUR 1,3 miljard. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en succesvolle afronding van het consultatieproces met de vertegenwoordigers van de werknemers. RNHB B.V. committeert zich op het moment van aankoop volledig aan de betreffende klanten van FGH.

De transactie past in de in 2015 ingezette strategie ten aanzien van de commerciële vastgoedactiviteiten van Rabobank. Leningen en klanten van FGH Bank die aansluiten op de strategie zijn inmiddels onderdeel van Rabobank. Het is de bedoeling om de activiteiten van FGH Bank N.V. later dit jaar volledig uit te faseren. FGH Bank N.V. houdt dan op te bestaan als aparte juridische entiteit.

RNHB B.V. is verheugd over de voorgenomen aankoop van de FGH-portefeuille, die zeer passend is in hun strategie. RNHB B.V. heeft de ambitie om haar business uit te breiden door organische groei en selectieve portefeuille-acquisities en verwelkomt de FGH-klanten binnen RNHB B.V. RNHB B.V. kijkt uit naar verdere samenwerking met de FGH-klanten.

RNHB B.V. is een ervaren specialist in het financieren van beleggingsvastgoed, met kennis over de landelijke, regionale én lokale vastgoedmarkt. Zij verstrekt leningen voor commercieel vastgoed en voor woningen die bestemd zijn voor de verhuur of doorverkoop. RNHB biedt maatwerk voor het middensegment van de vastgoedmarkt en heeft zowel krediet-, vastgoed- en bouwkundige kennis in huis.

 

https://www.rabobank.com/nl/press/search/2018/20180313-FGH.html

Share.

Comments are closed.