Savills: 2017 absoluut recordjaar voor opname en beleggingsvolume van logistiek vastgoed in Nederland

0

Volgens internationale vastgoedadviseur Savills waren de prestaties van de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt vorig jaar ongekend. De opname van logistieke ruimte steeg met 49% en het investeringsvolume steeg in dezelfde periode met ruim 58%. Opmerkelijk is het recordaandeel grensoverschrijdende investeringen in de Nederlandse logistieke sector.

Niek Poppelaars, Associate Director Logistics & Industrial, zegt: “De wereldwijde trend van internationalisering van de vastgoedmarkt wordt in toenemende mate weerspiegeld in de logistieke sector. De instroom van buitenlands kapitaal nam een vlucht in 2017, ruim 83% van het totale beleggingsvolume in Nederlands logistiek vastgoed kwam voor rekening van grensoverschrijdende investeerders.”

Savills heeft de prestaties en het potentieel van de Nederlandse logistieke markt geanalyseerd, en een vergelijking gemaakt met de Britse, Duitse, Franse en Nederlandse logistieke markt.

“Als we de kerngegevens van de diverse landen met elkaar vergelijken, kunnen we concluderen dat de Nederlandse logistieke markt de laatste jaren volwassen is geworden. Het is een stabiele sector voor beleggers geworden, maar we verwachten meer ruimte voor groei.” zegt Jordy Kleemans, hoofd Research & Consultancy, “Op basis van de vergelijking van de fundamentals blijkt het VK de meest volwassen logistieke markt te hebben. De prestaties van Duitsland zijn momenteel het meest vergelijkbaar met Nederland, hoewel de markt veel groter is (ongeveer 11 keer groter).”

Douglas van Oers, Associate Director Logistics & Industrial, voegt hieraan toe: “Aangezien de Duitse en Nederlandse logistieke markten met elkaar verbonden zijn en vergelijkbaar qua logistieke infrastructuur, verwachten wij dat de scherpste aanvangsrendementen in Nederland zich in dezelfde lijn zullen ontwikkelen als die van de Duitse markt. Om die reden heeft 2018 de potentie om weer een recordjaar te worden.”

Lees het gehele rapport hier.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/228577-0/03/2018/2017-absoluut-recordjaar-voor-opname-en-beleggingsvolume-van-logistiek-vastgoed-in-nederland

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?