Laagste aantal faillissementen van deze eeuw

0

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In februari 2018 zijn er 48 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dit is het laagste aantal in een maand uitgesproken faillissementen sinds 2001. De meeste faillissementen in februari zijn uitgesproken in de handel.

Trend dalend
Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In februari 2018 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau van deze eeuw.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 217 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 41.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.

De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

 

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/11/laagste-aantal-faillissementen-van-deze-eeuw

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?