Savills: Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen een groeiend aantal toeristen

0

Beleggingsvolume stijgt met 200% naar een recordvolume van € 1,8 miljard.

Volgens het rapport ‘Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen’ wat vandaag gepubliceerd werd door internationale vastgoedadviseur Savills, heeft het investeringsvolume in Nederlandse hotels een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017.

Deze enorme stijging van het investeringsvolume kan worden verklaard door een aantal belangrijke factoren. Bijvoorbeeld het snel toenemende aantal toeristen dat Nederland bezoekt. Hoewel nieuwe ontwikkelingen hebben geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal hotelkamers, neemt het aantal toeristen nog sneller toe. Dit zorgt voor stijgende kamerprijzen en omzet, waardoor hotelbeleggingen aantrekkelijker worden.

Waar de Nederlandse hotelmarkt voorheen werd gedomineerd door een aantal gespecialiseerde spelers, betreden nu nieuwe investeerders de markt. Deze groep is op zoek naar diversifiering van product en inkomsten binnen hun portefeuilles.

Het is opmerkelijk dat een derde van alle investeringen van Duitse beleggers komen en dat ongeveer een kwart van het investeringsvolume in 2017 afkomstig was van Aziatiche beleggers, terwijl het aandeel van binnenlandse beleggers relatief laag was.

Bas Wilberts, Head of Alternative Investments bij Savills Nederland, zegt: “We zien nog steeds een sterke focus op Amsterdam. Amsterdam is vooral populair onder toeristen, goed voor bijna de helft van de buitenlandse bezoekers. Deze sterke toename komt tot uiting in de kamerprijzen en RevPAR van Amsterdamse hotelkamers, welke de hoogste zijn van Nederland en in de top 10 staan van Europa. Logischerwijs zijn het aantal ontwikkelingen en het investeringsvolume daarom ook het hoogst in de regio Amsterdam, waar ongeveer 4.000 kamers op de markt zullen komen in 2018 en nog eens een extra 3.000 kamers wordt verwacht in de periode tot en met 2020.”

Omdat de nieuwe hotel ontwikkelingen overtroffen worden door het florerende toerisme in Nederland, staan de belangrijkste marktindicatoren voor beleggingen in 2018 op groen. Savills verwacht daarom opnieuw een goed jaar voor de Nederlandse hotelmarkt, wederom gedomineerd door buitenlandse investeerders.”

Het gehele rapport is hier te downloaden.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/228394-0/03/2018/nederlandse-hotelmarkt-trekt-meer-aan-dan-alleen-een-groeiend-aantal-toeristen

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?