Nieuwbouw huurwoningen in Hoevelaken komt op stoom

0

Wim van Veelen , wethouder Wonen van gemeente Nijkerk , en Peter Toonen, directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk (WSN) legden vanmiddag het eerste lijmblok voor de begane grondvloer van de 24 huurappartementen die WSN bouwt aan de Sportweg in Hoevelaken. Daarmee gaven zij het startsein voor een serie nieuwbouwprojecten in Hoevelaken. In Hoevelaken is veel behoefte aan nieuwbouw woningen.

Nieuwbouwprojecten in Hoevelaken
Van Veelen: “De woningmarkt in onze regio staat onder druk. Ik ben daarom blij dat er nu een aantal nieuwbouwprojecten in Hoevelaken op stapel staat. In de komende 10 jaar worden er naar verwachting jaarlijks gemiddeld 80 nieuwe woningen gebouwd in Hoevelaken. Daarvan valt 35% binnen sociale huur- en goedkope koopwoningen.”

Voorrang voor Hoevelakers
Alleen al aan sociale huur is in Hoevelaken behoefte aan circa 200 woningen. WSN is er trots op dat zij kan voorzien in deze vraag. Het is lang geleden dat woningzoekenden uit Hoevelaken de mogelijkheid kregen om in Hoevelaken voor een nieuwe huurwoning in aanmerking te komen. De Nijkerkse woningstichting en de gemeente besloten daarom dat deze nieuwe woningen met voorrang worden toegewezen aan inwoners van Hoevelaken.

Oplevering eind 2018
Van de 24 huurappartementen aan de Sportweg zijn er 16 bestemd voor bewoners die worden ondersteund door de JP van den Bent stichting. De overige 8 wijst WSN met voorrang toe aan woningzoekenden uit Hoevelaken met een zorgindicatie. De appartementen zijn ontwikkeld door John Kampkuiper van QaMP Projectontwikkeling uit Ugchelen en worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/654572c20598b0d9/original/2018-02-26-Persbericht-Nieuwbouw-huurwoningen-Hoevelaken-komt-op-stoom.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?