Blauwhoed wint tender Lloydpier Blok C

0

Blauwhoed heeft de tender gewonnen, die de gemeente Rotterdam heeft uitgeschreven voor Lloydpier Blok C. De ontwikkeling bestaat uit 88 duurzame appartementen en stadswoningen in het hogere koopsegment. Bijzonder is dat de realisatie van het bouwblok begint met het planten van twee volwassen bomen in hart van de locatie, op de plek van de toekomstige binnentuin. De ambitie is om hiervoor twee monumentale platanen te verplanten die vanuit de herinrichting van de Coolsingel beschikbaar komen.

Gezinsappartementen, dakvilla’s en poortwoningen
Het ontwerp is gemaakt door twee samenwerkende architectenbureaus. Arons en Gelauff heeft de woningen aan de Schiehaven ontworpen. Architectuur Maken is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen aan de Maaszijde. “Deze samenwerking heeft geleid tot een bijzondere en ruime variatie aan appartementen en woningen. Van tweelaags, tot doorzon, van vrijgezellenloft tot gezinsappartement”, zegt Marcel Groeneweg, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. “Bijzonder zijn de poortwoningen en dakvilla’s die de architecten samen met de kopers helemaal ‘custom made’ gaan ontwerpen.”

Eenheid in variatie
De uiteenlopende gebouwen vormen één geheel dankzij het gebruik van dezelfde baksteen van gerecycled bouwmateriaal. Floor Arons: “We zijn blij met het zeer diverse beeld dat is ontstaan. Vanuit iedere hoek ziet het gebouw er anders uit. Van veraf is het een herkenbaar silhouet geworden. Dáár is de Lloydpier.”

Maasramen en dubbele gevels
Het ontwerp laat bewoners de connectie met het water optimaal beleven. Zo krijgen de stadswoningen in ‘de Loodsen’, de woonstraten die haaks op de waterkant liggen, een ‘Maasraam’; een glazen erker van waaruit de bewoner kan genieten van het uitzicht op de Maas. Uniek is de dubbele gevel aan de Lloydkade. “Deze extra gevel zorgt voor windluwe ruimte die bewoners kunnen benutten door er een vide, loggia of dubbelhoge buitenruimte te creëren”, licht Nina Aalbers van Architectuur Maken toe.

De binnentuin: ontmoetingslocatie, moestuin en speelplek in één
HOSPER is bedenker van de ‘groene pit’ in het hart van de gebouwblokken. “De binnentuin is een groene oase, als tegenhanger van de stoere harde kades”, aldus Hanneke Kijne, landschapsarchitect bij HOSPER. “De gemeenschappelijke binnentuin grenst aan de privétuinen van de stadswoningen en nodigt uit tot ontmoeting, spelen en gezamenlijke activiteiten. Het groen in de binnentuin is vanaf de kade zichtbaar dankzij de drie poorten in het gebouw. De beplanting is het hele jaar kleurrijk en aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels.”

Duurzaam, groen en gezond
Buro Bouwfysica heeft het energieconcept voor de woningen ontwikkeld. Dit concept gaat uit van het opwekken van zoveel mogelijk zon- en windenergie op locatie. Zo komen er een Powernest en PV-panelen op de hoogste daken en pergola’s. Parkeren gebeurt ondergronds, veilig en uit het zicht. Gebruik van de fiets wordt gestimuleerd door de fietsenstalling dichtbij de entrees te plaatsen. De groene binnentuin nodigt uit tot spelen en draagt bij aan diversiteit in flora en fauna.

Stebru gaat de nieuwe woningen op de Lloydpier bouwen.

 

https://blauwhoed.nl/blauwhoed-wint-tender-lloydpier-blok-c

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?