Gemeenteraad Den Haag stemt in met grondexploitatie winkelcentrum Duinzigt

0

Licht op groen voor sluiten samenwerkingsovereenkomst en nadere uitwerking van herontwikkelingsplannen.

De gemeenteraad van Den Haag heeft donderdag 15 februari jl. met een overgrote meerderheid ingestemd met het Raadsvoorstel Grondexploitatie Winkelcentrum Duinzigt. Daarmee is na 30 jaar plannenmakerij eindelijk de impasse doorbroken en kan WPRI – sinds 2014 eigenaar van het winkelcentrum aan het Willem Royaardsplein in de statige wijk Benoordenhout – haar plannen voor de herontwikkeling van het winkelcentrum nader uitwerken.

Het herontwikkelingsplan van WPRI voorziet onder meer in uitbreiding van het winkeloppervlak van 5.500 m² naar 6.600 m². Hiervan betreft circa 4.500 m² (deels vervangende) nieuwbouw. Naast het winkelprogramma worden 39 drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd: 24 stuks in het nieuwbouwcluster tegenover het plein (het ‘Pleingebouw’), 15 stuks op de te herontwikkelen locatie van Albert Heijn (het ‘Kopgebouw’).

Deze laatste appartementen krijgen een eigen parkeervoorziening in de kelder onder het gebouw, voor de overige parkeerbehoefte wordt onder het huidige plein en het nieuwe Pleingebouw een parkeerkelder met 154 plaatsen gerealiseerd.

Planning
Binnenkort zal de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente worden ondertekend en worden de RO-procedure (aanpassing bestemmingsplan) en de zogeheten coördinatieregeling opgestart. Naar verwachting gaan het bestemmingsplan en de aanvraag Omgevingsvergunning in het 4e kwartaal van 2018 ter visie. Bij een voorspoedig procedureverloop zal medio 2019 worden gestart met fase I (nieuwbouw parkeerkelder en Pleingebouw), waarvan de oplevering naar verwachting medio 2021 zal plaatsvinden. Fase II – herontwikkeling van het Kopgebouw – zal medio 2021 van start gaan en medio 2022 worden opgeleverd.

Over winkelcentrum Duinzigt
Winkelcentrum Duinzigt is gesitueerd in de gelijknamige buurt Duinzigt, onderdeel van de jaren ’30 woonwijk Benoordenhout in Den Haag. Het compacte (circa 5.500 m²) boodschappencentrum – gelegen rondom het autovrije Willem Royaardsplein – omvat zestien winkelunits voor de dagelijkse boodschappen en enkele aanvullende branches. Publiekstrekker is een 2.100 m² grote Albert Heijn, verdeeld over twee verdiepingen. Daarnaast omvat het winkelaanbod speciaalzaken op het gebied van groenten, fruit, brood en banket en zijn in het winkelcentrum een drogist (Etos), een toko, een brasserie, een chinees restaurant, een kapsalon, een opticien, een stomerij en een sauna gevestigd. Op dit moment zijn enkele winkelunits beschikbaar voor verhuur. Het aanbod op het plein wordt gecompleteerd door drie ambulante zaken op het gebied van vis en snacks, döner en bloemen.

Over WP Retail Invest (WPRI)
WP Retail Invest investeert zowel voor eigen rekening en risico als namens derden(1) in bestaand winkelvastgoed. Daarnaast treedt WPRI op als gedelegeerd ontwikkelaar(2) voor eigenaren van en beleggers in winkelvastgoed. Duurzame waardecreatie voor consumenten en ondernemers staan hierbij centraal.

Bij het opbouwen van een hoogwaardige winkelvastgoedportefeuille focussen we op wijkwinkelcentra met een kwalitatief goed verzorgingsgebied. Dit segment van sterk food-gerelateerde vastgoedbeleggingen met supermarkten als dominante huurders heeft zich door de jaren heen bewezen als relatief stabiele investeringscategorie met een gunstig risico- en rendementsprofiel.

Ons onderscheidend vermogen schuilt in diepgaande kennis van de retailmarkt, op basis waarvan we slagvaardig en met een no-nonsens aanpak op vernieuwing en rendementsverbetering sturen. Kwaliteit, creativiteit, duurzaamheid en beleving spelen hierbij een prominente rol. Dit resulteert in aantrekkelijke winkellocaties met aantoonbare meerwaarde voor ondernemers, winkelend publiek, omwonenden, gemeenten en investeerders.

Actuele portefeuille
(1) Winkelcentrum Tolberg – Roosendaal
(1) Winkelcentrum Duinzigt – Den Haag
(1) Winkelcentrum Het Stroink – Enschede

Gerealiseerde projecten
(2) Winkelcentrum Strijp – Eindhoven
(2) Winkelcentrum Obergon – Winsum

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?