Colliers International verkoopt het nummer een resort van Europa

0

Erste Abwicklungsanstalt (EAA) heeft het prestigieuze Castello di Casole in Italië verkocht aan Belmond voor 39 miljoen euro. Voor vijf achtereenvolgende jaren is Castello di Casole door Travel + Leisure Magazine en Time Magazine uitgeroepen tot het beste resort van Europa. Het Nederlandse hotelteam van Colliers International heeft onder leiding van Dirk Bakker – Head of EMEA Hotels – de transactie begeleid en gestructureerd.

Castello di Casole bestaat sinds de tiende eeuw en ligt in het hart van de Toscaanse heuvels, vlakbij Florence en Siena. Het luxe hotel heeft 39 kamers en 1.500 hectare landbouwgrond, wijngaarden en olijfboomgaarden. Ook staan er 49 luxe villa’s op het landgoed. Het is een van de grootste particuliere landgoederen in Italië.

De inrichting van de ruime suites en villa’s is gebaseerd op de rijke Toscaanse traditie. De kamers hebben een originele stenen vloer en veel kamers hebben een eigen privétuin. Vanaf het zwembad hebben gasten een prachtig uitzicht over de heuvels van Toscane.

Belmond is in 1976 opgericht en heeft wereldwijd een uniek portfolio van 49 luxe hotels, treinen en riviercruises. Ze zijn actief in 24 landen. Roeland Vos, President en Chief Executive Officer van Belmond, is erg trots dat hij dit hotel aan het Belmond portfolio kan toevoegen. ”Castello di Casole combineert cultuur, natuur en welzijn om een onvergetelijke reiservaring te creëren voor onze gasten”. In de komende vier jaar verwacht Belmond 7,3 miljoen euro te investeren in de uitbreiding van het hotel en twee nieuwe villa’s.

Dirk Bakker van Colliers International: ”Belmond is een van de beste hoteloperators in het luxe segment. Het bedrijf past daarom perfect bij Castello di Casole. Ik ben trots dat het Nederlandse hotelteam deze partijen bij elkaar heeft gebracht. Dit resort gaat onder leiding van Belmond zeker de volgende stap zetten en de nummer 1 positie verder verstevigen.”

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/nieuws/2018/12-02-2018-castello

Share.

Comments are closed.