Blauwhoed en De Ruimte leveren twee hotels en appartementen op aan de Valkenburgerstraat

0

Amsterdam heeft er 237 hotelkamers en zes appartementen bij aan de Valkenburgerstraat. In december vorig jaar leverde BlueSpace Development, een samenwerking tussen projectontwikkelaars Blauwhoed en De Ruimte, de zes appartementen op en het Motel One Hotel (drie sterren, 132 kamers). Eerder, in november, vond de oplevering van het Monet Garden Hotel plaats (4 sterren, 105 kamers). Donderdag 15 februari a.s vindt de officiële opening plaats van het Motel One Hotel.

Een gebouw, twee gezichten
Beide hotels zijn gevestigd in één gebouw dat is ontworpen door Klunder Architecten. De entrees zijn gelegen aan de Valkenburgerstraat. De 132 kamers van Motel One Hotel liggen aan de voorzijde van het gebouw. De 105 kamers van het Monet Garden Hotel bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw, met oriëntatie op de Uilenburgergracht. De appartementen aan de Uilenburgergracht zijn bereikbaar via een binnentuin die tussen de hotels is gelegen.
Falcon Plaza heeft in WIN Hotels, momenteel al actief met meerdere hotels in Amsterdam, de geschikte exploitant gevonden van het Monet Garden Hotel. Voor Motel One is het het tweede hotel in de hoofdstad.

Intensief traject met prachtig resultaat
In december 2014 tekende het consortium de contracten voor de ontwikkeling en realisatie van de twee hotels met belegger Falcon Plaza en Motel One. In mei 2016 startte aannemer M.J. de Nijs en Zonen BV uit Warmerhuizen met de bouw.
De vele betrokken partijen, de ruimtelijke inpassing en het aantal stakeholders maakten het een intensief traject waarin BlueSpace Development zich heeft laten bijstaan door Fakton. De hotels voegen, door de bereikte binnenstedelijke transformatie, kwaliteit toe aan de gebouwde omgeving. Dankzij de centrale ligging bieden de hotels een prachtige plek van waaruit toeristen de stad kunnen ontdekken.

 

https://blauwhoed.nl/blauwhoed-en-de-ruimte-leveren-twee-hotels-en-appartementen-op-aan-de-valkenburgerstraat

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?