Syntrus Achmea Real Estate & Finance groeit stevig door in hypotheken

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance mag in 2018 opnieuw ruim twee miljard euro beleggen in nieuwe woninghypotheken. In de eerste maanden van dit jaar is de totale hypotheekportefeuille van alle labels door de grens van 10 miljard euro gegaan. De groei stoelt op nieuwe mandaten van bestaande opdrachtgevers en de komst van zeven nieuwe klanten.

“De belangstelling van Nederlandse institutionele beleggers voor woninghypotheken blijft groot”, zegt directievoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “Daarnaast zien we ook de interesse van buitenlandse beleggers toenemen. Deze partijen betreden de markt bij voorkeur met een groot mandaat, al dan niet via een separate account. Gelet op de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden, verwachten we de komende jaren ook langs die lijn verder te groeien.”

Syntrus Achmea RE&F belegt vermogen van institutionele beleggers via verschillende labels in woninghypotheken. Onder meer via het PVF Particuliere Hypothekenfonds, dat vorig jaar vijf pensioenfondsen en begin dit jaar twee verzekeraars verwelkomde als nieuwe klant (totaal: 52 klanten). Dit fonds bestaat twintig jaar en zal in 2018 groeien naar een omvang van 7,5 miljard euro.

Alle hypotheken worden via het intermediair aan de consument verstrekt. De verdere dienstverlening verzorgt Syntrus Achmea RE&F in eigen huis. Dröge: “We kunnen op die manier met een hoog serviceniveau snel schakelen en kennen elk dossier. Dat is niet alleen prettig voor de consument en het intermediair, maar draagt ook bij aan het rendement voor onze institutionele opdrachtgevers.”

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-groeit-stevig-door-in-hypotheken

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?