COD verwerft nieuwe ontwikkellocatie op NDSM werf

0

In december heeft COD drie bestaande industriële gebouwen uit de Hulshoff portefeuille gekocht, waarvan twee in Amsterdam en een in Almere. Twee locaties worden langjarig verhuurd en zijn als belegging verkocht aan Urban Industrial.

De derde locatie aan de Van Riemsdijkweg op de NDSM werf in Amsterdam heeft COD aangekocht voor ontwikkeldoeleinden. Samen met de gemeente en de omgeving zal COD de komende jaren werken aan de planvorming voor deze locatie. Functies als een kunsthal, woningen, publieke ruimte en voorzieningen krijgen hier een plek.

COD heeft reeds ruime ervaring op de NDSM werf met projecten als De Werf en Het Dok. Bij elkaar bijna 1400 woningen en een mix aan openbare voorzieningen op de begane grond. Deze projecten zijn tot stand gekomen met gebruik van onder andere een crowdsourcing platform “wat zou u willen op deze plek?” en door kunstenaars uit de buurt te betrekken. Ook voor de derde locatie zal COD een samenwerking opzoeken met direct betrokkenen van de NDSM werf.

COD werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Nauta Dutilh. Hulshoff werd commercieel geadviseerd door Savills en DLA Piper.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/227854-0/02/2018/cod-verwerft-nieuwe-ontwikkellocatie-op-ndsm-werf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?