Nieuw centrum voor Scheperij stap dichterbij

0

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Breda en Cuore Ontwikkeling B.V. (de combinatie BPD Ontwikkeling / Rialto Vastgoedontwikkeling) op donderdag 1 februari jl. is er weer een stap gezet waarmee de realisatie voor het nieuwe winkelcentrum De Scheperij in Teteringen dichterbij komt.

Sinds 2005 zijn er ruim 500 woningen gebouwd in Teteringen en zijn er 1.200 inwoners bijgekomen. Het winkelvoorzieningen-niveau is echter niet meegegroeid. De afgelopen periode is er zeer nauw contact geweest tussen gemeente Breda, de ondernemers op de Scheperij alsmede de Dorpsraad in Teteringen en Cuore om te komen tot een nieuw plan op de huidige locatie van de supermarkt, het parkeerterrein, het voormalige postkantoor en het Web. De bestaande locatie van Mooiland blijft in tact, maar kan later altijd solitair worden aangehaakt. De ontwikkeling en realisatie betreft een winkelcentrum van ca. 4.000 m2 commerciële ruimte, overdekt laad- en lossluis en 32 appartementen.

Rico van den Eijnde, directeur Rialto, “De begane grond onder de appartementen krijgt diverse functies, waarbij een tweetal supermarkten ingevuld door Jumbo en Aldi het grootste deel voor haar rekening gaat nemen, daarnaast komen er nog enkele dagwinkels. Het winkelcentrum zal een verbindende factor zijn en de centrum- en ontmoetingsfunctie van Teteringen aanvullen. Hiermee krijgt Teteringen een volwaardig winkelhart.”

Met de ondertekening van het contract is er groen licht om de benodigde procedures te starten. De plannen zijn eind januari gepresenteerd aan de gemeenschap van Teteringen tijdens een informatiebijeenkomst en positief ontvangen. De verwachting is dat in het eerste kwartaal 2019 zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning onherroepelijk worden. Waarna aansluitend gestart wordt met de bouw van de commerciële functies en vervolgens de woningen. Het totale plan zal eind 2020 gerealiseerd zijn.

Wethouder Alfred Arbouw : “Het heeft behoorlijk wat tijd en energie van alle betrokken partijen gekost om te komen tot het plan dat er nu ligt voor de Scheperij. Ik ben blij dat we groen licht voor het winkelcentrum met ruimte voor wonen kunnen geven. Teteringen krijgt met dit plan een volwaardig winkelhart met voldoende aanbod voor dagelijkse boodschappen, een modern uiterlijk passend bij Teteringen en 32 nieuwe woningen dichtbij alle voorzieningen”.

Carl Smeets, directeur BPD, “BPD neemt haar rol als gebiedsontwikkelaar serieus en voegt met de ontwikkeling van Teteringen een mooie locatie toe aan Breda. Daarbij is de ontwikkeling in de Scheperij een bijzonder mooie aanvulling voor de woonmarkt van Teteringen, er komt een gedifferentieerd aanbod van koopappartementen boven de commerciële plint. Op deze manier ontstaat een gezonde mix voor jonge mensen, gezinnen en oudere alleenstaanden en samenwonenden voor een levendige wijkcentrum.”
De gemeente en Cuore zullen tijdens het ontwikkeltraject zorgvuldig communicatiemomenten met betrokkenen organiseren. Communicatie en overleg zijn van groot belang voor een succesvolle ontwikkeling.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?