BPD tekent overeenkomsten voor herontwikkeling van 2 locaties in Breda

0

BPD regio Zuid gaat in de gemeente Breda aan de slag met het winkelhart van Teteringen en koopt de Amphia locatie aan de Langendijk aan. Hiervoor zijn vandaag de overeenkomsten getekend met de betreffende partners.

Met de herontwikkeling van het Amphia terrein zal na de sluiting van de ziekenhuisvesting aan de Langendijk worden gestart. Met de realisatie van nieuwbouwwoningen en – appartementen zal er een gevarieerde woonwijk worden gerealiseerd. Door de gunstige ligging aan het Zaartpark en in de wijk Boeimeer wordt tegemoet gekomen aan de grote vraagbehoefte naar groen-stedelijk wonen en wordt er over een aantal jaren een levendige wijk aan Breda toegevoegd.

En met de ondertekening van de overeenkomst tussen gemeente Breda en Cuore (de combinatie BPD / Rialto) krijgt Teteringen een volwaardig winkelhart op de huidige locatie De Scheperij. Op de begane grond onder de koopappartementen komt een Jumbo supermarkt en een Aldi supermarkt en nog enkele dagwinkels. Het nieuwe winkelcentrum zal een verbindende factor zijn en de centrum- en ontmoetingsfunctie van Teteringen aanvullen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?