Vidomes bouwt Nul-op-de-Meter woningen in Palenstein

0

Woningcorporatie Vidomes laat 28 Nul-op-de-Meter (NOM) appartementen bouwen in de wijk Palenstein in Zoetermeer. Deze sociale huurwoningen komen op de plek waar eerst de Florens van Brederodeflat stond. De NOM appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Hiermee zet de corporatie een belangrijke stap om de woningen in deze wijk aardgasvrij én CO2-neutraal te maken. Voor de toekomstige bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Om ruimte te maken voor nieuwbouw, heeft Vidomes de Florens van Brederodeflat gesloopt. Op deze plek komen de nieuwe sociale huurwoningen in 2 gebouwen met ieder 14 appartementen. Boele & van Eesteren voert de bouwwerkzaamheden uit.

Extra investeren voor een duurzame toekomst
De planvorming voor de 28 nieuwbouwwoningen is enkele jaren geleden gestart. Hoewel de oorspronkelijke plannen uitgingen van verwarming met gasketels, worden deze nieuwbouwwoningen tóch aardgasvrij. Aanleiding hiervoor is de Green Deal die Vidomes sloot met de gemeente Zoetermeer, de corporaties Vestia en De Goede Woning en Stedin. Hiermee spraken de partners af te onderzoeken hoe ze de wijk samen aardgasvrij kunnen maken. Het onderzoek loopt nog, maar Vidomes pakt alvast deze duurzame kans.

Planning
De gemeente maakt de grond nu klaar voor de bouw. In juli 2018 staat de start van de bouw van de woningen gepland. Naar verwachting worden de woningen in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/025510be6d0a2c7b/original/In-het-Vidomes-magazine-van-december-2004-staat-een-stuk-over-samenwerking-Limor-en-Vidomes-Zoetermeer.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?