Clever Real Estate koopt tweede pand op bedrijventerrein Amersfoort

0

Bedrijventerrein De Hoef wordt omgetoverd van kantorenpark naar woongebied.

Plotterweg 31, gelegen op bedrijventerrein ‘De Hoef’ in Amersfoort, is verkocht aan Clever Real Estate (samenwerking tussen Camelot Europe en Vastgoed Groep Druten). Dit is het tweede object in Amersfoort dat binnen korte tijd aan het portfolio van het vastgoedbedrijf wordt toegevoegd. Eerder berichtten we al dat de Hoefseweg 1 eveneens is aangekocht.

De meest recente aankoop betreft een kantoorgebouw van 5.000m2 bvo, gebouwd in 1994. De bedoeling is dat er op de plek van het pand appartementen gerealiseerd worden. Deze staan gepland vanaf 2021 als de laatste huurders de deur dicht trekken. Net als in eerdere projecten komen er volledig gemeubileerde woningen.

Met een woningtekort van ongeveer 5.000 woningen (Woningmarktmonitor regio Amersfoort, 2015) werkt de gemeente actief mee aan een transformatie van het bedrijventerrein naar woonruimtes. De verwachting is dat er in het object aan de Plotterweg 31 ongeveer 150 appartementen komen. Binnenkort start al de transformatie van twee buurpanden naar woontorens. Met een ligging nabij station Amersfoort Schothorst, knooppunt Hoevelaken en de historische binnenstad, is de verwachting dat de appartementen binnen no-time volledig verhuurd zullen zijn.

Camelot mag zich inmiddels grootste verhuurmakelaar van micro-appartementen van Nederland noemen. In Amsterdam, Eindhoven, Delft, Arnhem en Enschede verrezen al woonstudio’s. Nu is ook Amersfoort aan de beurt. CEO Joost van Gestel van Camelot: “Het doel is om in de vijfendertig grootste steden van Nederland een microliving project te realiseren. Met op dit moment 3.900 units in exploitatie en aanbouw is een goede start gemaakt.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?