Blauwhoed ontwikkelt 58 gasloze appartementen op HN-locatie

0

Maandag 29 januari jl. hebben Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed en wethouder Hans Adriani, wethouder woningbouw bij gemeente Nieuwegein, de verkoopovereenkomst getekend voor de zogeheten HN-locatie in Nieuwegein. Op het stuk grond tussen de Herenstaat en de Noordstedeweg in Nieuwegein wil Blauwhoed 58 huurappartementen ontwikkelen. De drie- en vierkamerappartementen worden gasloos en krijgen duurzame verwarming en koeling. Ook komt er een verdiepte parkeergarage met een openbare, groene daktuin. Klunder Architecten ontwerpt de woontoren.

4U: geschikt voor een brede doelgroep
Eltjo Bouwman, directeur Wonen van Blauwhoed: “Dit woningbouwproject, met de naam 4U, ligt op een prachtige plek in het centrum van Nieuwegein. Het uitzicht op de stad, de bezonning en de voorzieningen in de buurt, maken 4U interessant voor een brede doelgroep. Voor de 55plusser die op zoek is naar meer comfort, maar ook voor alleenstaanden en jonge stellen die vlakbij Utrecht willen wonen.”

Multifunctionele daktuin
Het duurzame karakter van de appartementen maakt dit project extra bijzonder. Eltjo Bouwman: “De openbare daktuin op de verdiepte parkeergarage is niet alleen een prettige ontmoetingsplek voor de buurt, het draagt ook bij aan de beperking van de opwarming van de stad en het is een waterbuffer bij hevige regenval.”

Van kantoorlocatie naar wonen
De grond was oorspronkelijk bestemd voor kantoren. Wethouder Hans Adriani: “Ik ben blij met het woningbouwplan van Blauwhoed. In Nieuwegein hebben we meer behoefte aan extra woningen dan aan kantoren. De binnenstad en de directe omgeving lenen zich uitstekend voor woningen in de vrije sector huur. Blauwhoed heeft ook goed naar de omwonenden geluisterd. Die vonden een eerder plan met twee woontorens teveel inbreuk op het groen. Nu komt er één woontoren, zo ver mogelijk van de bestaande bebouwing. De openbare daktuin maakt het plan helemaal af.”

Verwachte start bouw eind 2018
Binnenkort dient Blauwhoed een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de bouw. De behandeling van deze aanvraag loopt gelijk op met het vervolg van de bestemmingsplanprocedure Binnenstad. De verwachting is dat de bouw eind 2018 kan starten.

 

https://blauwhoed.nl/blauwhoed-ontwikkelt-58-gasloze-appartementen-op-hn-locatie

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?