Meerdere succesvolle verhuurtransacties in gerenoveerde Mondriaantoren Amsterdam

0

Kantoorgebouw Mondriaantoren, het tweede hoogste kantoorgebouw van Amsterdam met een totaal oppervlak van 25.000 m² kantoorruimte, is gerenoveerd en daarmee een van de meest efficiënte beschikbare kantoorlocaties in Amsterdam. First Sponsor Group (FSG), eigenaar van het object sinds eind 2015, sloot nieuwe huurovereenkomsten met Rabobank, Philips, Lazard, Searchlite en The Office Operators (TOO).

Rabobank, al voor de verwerving van de Mondriaantoren door FSG een van de huurders, sloot een nieuwe lange termijn huurovereenkomst voor de huur van circa 9.270 m² verspreid over de eerste en tweede verdieping en de vierde tot en met de twaalfde verdieping. Op een deel van de begane grond is inmiddels een exclusieve entree voor Rabobank gecreëerd. Dit als onderdeel van een volledige renovatie van de entree op de begane grond inclusief de liftruimtes op alle verdiepingen naar ontwerp van architect Piet Boon.

Met The Office Operators is een huurovereenkomst gesloten voor de huur van twee verdiepingen – 26 en 27 – voor in totaal circa 1.500 m². TOO start met de exploitatie van een Business Center in de Mondriaantoren en zal tevens de receptiediensten in het kantoorgebouw verzorgen inclusief aanvullende services waaronder secretariële ondersteuning, stomerij diensten, exploitatie van het vergadercentrum en auto-was services. Met de komst van TOO is de Mondriaantoren nog beter geschikt voor kleine kantoorgebruikers en flexwerkers. Ter ondersteuning van deze functie in het gebouw wordt binnenkort een aparte coffee-corner op de begane grond geopend waar ook informele vergaderruimtes en flexwerkplekken beschikbaar zijn.

Delta Lloyd, eveneens al een van de huurders voordat FSG de Mondriaantoren verwierf, heeft aangegeven gefaseerd te zullen vertrekken. Afgelopen jaar heeft Delta Lloyd daarom onderverhuurovereenkomsten met een aantal gebruikers gesloten voor een groot deel van de door Delta Lloyd gehuurde ruimtes. Voor FSG een bevestiging van het succes van het nieuw uitgerolde multi-tenant concept in het gebouw met een hoge mate van flexibiliteit en services.

Philips sloot een huurovereenkomst voor 887 m² op de derde verdieping en meest recent is 750 m² op de dertiende verdieping verhuurd aan Searchlite B.V.

Meest efficiënt
Omdat de algemene meters van het gebouw aanzienlijk zijn teruggebracht door de exclusieve entree voor Rabobank, is de toeslag voor deze ruimtes teruggebracht naar een minimale toeslag van 3,8 procent. Bij een geheel open gebruik van de kantoorvloeren is het mogelijk één werkplek op tien m2 kantoorvloer te realiseren waarmee de Mondriaantoren zich een van de meest efficiënte kantoorgebouwen van Amsterdam mag noemen.

Verhuur
Voor de verhuur is op dit moment nog circa 3.000 m² beschikbaar gelegen op de dertiende (nog circa 200 m²), veertiende, vijftiende en zestiende verdieping (elk circa 950 m²). Namens FSG zijn CBRE en Cushman & Wakefield aangesteld als verhurende makelaars voor de Mondriaantoren in Amsterdam.

De Mondriaantoren, gebouwd in 2002, ligt aan het Amstelplein 6-8 in kantoorlocatie Omval in Amsterdam. Het gebouw is 120 meter hoog en telt 30 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen. Het is object heeft energielabel A, ligt op loopafstand van treinstation Amstel dat directe verbindingen heeft met Amsterdam CS en Utrecht CS en op enkele minuten reisafstand van de ringweg A10.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/01/meerdere-succesvolle-verhuurtransacties-in-gerenoveerde-mondriaantoren-amsterdam/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?