Nieuw Holiday Inn hotel op Flight Forum Eindhoven

0

Ontwikkelaar Onis Vastgoed gaat op het Flight Forum Business Park in Eindhoven een nieuw viersterrenhotel bouwen met 180 kamers. De Duitse hotel operator GS Star zal het hotel als Holiday Inn exploiteren via een franchiseovereenkomst. De oplevering van het hotel staat gepland in het najaar van 2019.

Het hotel is vooral gericht op de zakelijke markt, maar zal volgens vastgoedadviseur Colliers International ook veel toeristen kunnen trekken. “Door het toenemende aantal vluchten naar bestemmingen binnen Europa, zal het hotel voor toeristen een aantrekkelijke locatie zijn”, zegt Joost Mees, Director Hotels Benelux bij Colliers International Hotels. “Daarnaast wordt de commerciële functie van Eindhoven als innovatieve broedplaats binnen Europa steeds belangrijker en daar zal dit hotel zeker van profiteren”.

GS hotels
Voor GS Star is dit het eerste hotel in Nederland. Zij exploiteert internationaal meerdere merken via franchiseovereenkomsten, zoals het Hampton by Hilton in Berlijn en het Mercure Stuttgart. Inmiddels heeft het bedrijf tien hotels in Duitsland, drie in aanbouw en drie in planning. Het Holiday Inn in Eindhoven wordt gehuurd voor een periode van 25 jaar.

“Nederland is een interessante locatie voor hoteliers omdat er steeds meer reizigers zijn,” zegt Thomas Kahl van GS Star. “Om ons te kunnen vestigen bij een snelgroeiend vliegveld, geeft ons de kans om een stabiele basis in Nederland op te bouwen”.

Start bouw in het voorjaar 2018
Robert Holtkamp van Onis Vastgoed: “Onis Vastgoed is sinds 2009 betrokken bij de realisatie van een hotel op Flight Forum en heeft door de groei van het Eindhovense vliegveld altijd vertrouwen gehouden in deze mogelijkheid. Gemeente en Bestuur van Flight Forum hebben ons hierbij altijd geweldig geholpen”. Dit voorjaar gaat de eerste paal de grond in en de bouw duurt ongeveer anderhalf jaar. Onis Vastgoed heeft de afgelopen jaren een aantal spraakmakende ontwikkelingen gerealiseerd zoals het Van Der Valk Hotel aan de A12 in Utrecht. Het hotel wordt gebouwd door BAN Bouw uit Nuenen en is ontworpen door MIII Architecten.

“In goed overleg met Colliers International hebben we een internationaal opererende hotelpartij gevonden,” zegt Niels Perik namens Onis Vastgoed. “Dit hotel is een mooie aanvulling op het kantorenaanbod op het Flight Forum en zal ook vooral samen met de mooie bedrijven in dit gebied samenwerken.”

Colliers International begeleidde de transactie namens Onis Vastgoed. GS Star werd bijgestaan door Pietschmann Legal.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/nieuws/2018/10-01-2018-nieuw-holiday-inn-hotel-op-flight-forum-eindhoven

Share.

Comments are closed.