Eigen Haard bouwt 130 sociale huurwoningen bij Station Sloterdijk

0

De gemeente Amsterdam en woningcorporatie Eigen Haard hebben een vandaag een overeenkomst gesloten voor de bouw van 130 sociale huurwoningen in Sloterdijk-Centrum.

Het gebouw, werknaam Blok 9B, wordt een slanke woontoren op een bredere onderbouw met voorzieningen aan de Arlandaweg. Het komt te staan op de O-kavel tussen de Radarweg, Arlandaweg en het Hemboogspoor, dat van- en naar Station Sloterdijk loopt.

Fraaie woontoren met 130 appartementen
Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard: “We gaan hier met groot plezier aan de slag. De toren staat direct tegenover ons kantoor, dus onze eigen bewoners worden onze nieuwe buren. In het gebouw komen 130 sociale huurwoningen voor een diverse doelgroep. We verwachten dat de eerste bewoners er in 2021 kunnen wonen”.

Sloterdijk Centrum; prikkelend en vernieuwend
Ooit bedoeld als kantoorlocatie ontwikkelt Sloterdijk zich tot een echte stadswijk om in te wonen en te werken. Het wordt een wijk met woningen voor iedere doelgroep. Sociaal, middensegment en vrije sector. De bouwkavels in dit gebied krijgen een vernieuwende invulling met op maat gesneden architectonische eenheden. Hierdoor zijn de woningen goed herkenbaar voor de bewoners.

Groen en duurzaam
De gebouwen in Sloterdijk dragen bij aan een duurzame ontwikkeling van de stad. Ze hebben een laag EPC (energieprestatiecoëfficient) en dragen bij aan een goede wateropvang. Met het Westerpark en de Brettenzone om de hoek, ben je zo buiten in het groen.

Onderdeel van Haven-Stad
Sloterdijk-Centrum maakt onderdeel uit van het programma Haven-Stad: de transformatie van twaalf deelgebieden waar de komende decennia 40.000 tot 70.00 woningen in en rond de noordwestkant van de stad worden toegevoegd.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/160699595be1e948/original/Persbericht-Eigen-Haard-bouwt-130-sociale-huurwoningen-bij-Station-Sloterdijk.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?