Belgische Retail Estates breidt retailportefeuille in Nederland verder uit

0

Retail Estates nv heeft opnieuw een grootschalige retailportefeuille aangekocht in Nederland. Het gaat om vier retailboulevards, te weten: Boulevard Heerlen Plein 1, Boulevard Heerlen Plein 2, Woonboulevard Zwolle en Retailpark Cruquius. Verkoper is CBRE Global Investors.

Het nieuw aangekochte winkelvastgoed bestaat uit 83 retail units, met een totaal metrage van circa 135.000 m² en een bezettingsgraad van bijna 100 procent. Het is de tweede grote portefeuille die het Belgische Retail Estates verwerft in Nederland. In de zomer van 2017 kocht Retail Estates al een portefeuille van vijf retailparken in Apeldoorn, Middelburg, Veenendaal, Roosendaal en Alphen aan de Rijn.

Wij zien een groeiende interesse van (inter)nationale beleggers in ‘out-of-town’ retailparken. Retail Estates heeft hiermee een sterke Nederlandse retailpark portefeuille aangekocht. Dit blijkt onder andere uit de hoge bezettingsgraad. Ook hebben de retailparken een dominante, aantrekkende rol in hun regio. Wij verwachten dat zij deze rol blijven houden. Het grote en diverse aanbod van winkels, het gemak van gratis parkeren en de goede bereikbaarheid maakt deze parken zeer interessant, zowel voor consumenten, gebruikers als investeerders.
Léon Overhorst, Senior Director Retail Investment Properties

CBRE trad op als adviseur van verkoper CBRE Global Investors. Houthoff verleende juridische ondersteuning aan de verkoper. Van Doorne begeleidde namens de koper de transactie op juridisch gebied.

 

http://nieuws.cbre.nl/belgische-retail-estates-breidt-retailportefeuille-in-nederland-verder-uit/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?